Saray kadrosunda Kavakçı iltiması

Saray kadrosunda Kavakçı iltiması
Bir kardeşi vekil, bir kızı danışman, diğeri de uzman olan Merve Kavakçı’nın ailesine yönelik iltimas dikkat çekiyor.

Merve Kavakçı’nın kızı Mariam Kavakçı’nın ardından diğer kızının da Cumhurbaşkanlığı kadrosunda olduğu ortaya çıktı. Kavakçı’nın kızı Fatma Gülham Abusahanab’ın Türkiye’deki programlarda Cumhurbaşkanlığı danışmanı, yurtdışında ise Cumhurbaşkanlığı Uluslararası İlişkiler Uzmanı olarak tanıtıldığı görüldü.

MERVE KAVAKÇI ELÇİ ATANMIŞTI

Fazilet Partisi eski milletvekili Merve Kavakçı, geçen yıl Kuala Lumpur Büyükelçisi olarak atanmıştı. Kavakçı’nın ablası Ravza Kavakçı Kan, 3 dönemdir TBMM’de İstanbul milletvekili olarak görev yapıyor. Kan, bir dönem AKP Genel Başkan Yardımcılığı görevini de üstlendi. Merve Kavakçı’nın eski eşi Ürdün asıllı ABD vatandaşı Ali Ahmad Abushanab ile evliliğinden olan Mariam Kavakçı Cumhurbaşkanı danışmanlığına atandı.

BİR KIZI DANIŞMAN DİĞERİ UZMAN

Kavakçı’nın aynı evliliğinden olan diğer kızı Fatma Gülham Abushanab’ın da Cumhurbaşkanlığı kadrosunda yer aldığı öğrenildi.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, AKP’ye yakınlığı ile bilinen Hak İş, Aralık 2018’de "Yenilikçi Yöntemlerle Kadın Çalışanların Eğitim Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi" için kapanış organizasyonu düzenledi. Programda Fatma Gülham Abushanab "Cumhurbaşkanlığı danışmanı" olarak tanıtıldı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar