Sarı Yelekliler Cumartesi günü yine sokaklarda olacak

Sarı Yelekliler Cumartesi günü yine sokaklarda olacak
Fransa'da Sarı Yeleklilerin sözcüleri, cumartesi günü ülke genelinde gösteri düzenleyeceklerini açıkladı.

Haftalardır protesto gösterileriyle Fransa'yı sarsan Sarı Yelekliler yine cumartesi günü ülke genelinde gösteri düzenleyeceklerini açıkladı.

Sarı Yeleklilerin önemli isimlerinden biri olarak gösterilen Maxime Nicolle ve grubun sözcülerinden Priscillia Ludosky planladıkları gösterilerle ilgili basın toplantısı düzenledi.

Nicolle, insanların gösteriler için daha fazla kenetlendiğini ve Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un pazartesi akşamı yaptığı konuşmadan sonra gösterilere katılmayanların da cumartesi günkü eylem için sokaklara çıkacağını söyledi.

Hareketin tüm Fransızlara hitap ettiğini belirten Ludosky ise Macron'a öfkeli olduklarını ve öfkelerini ancak bu şekilde dile getirebildiklerini kaydetti. Ludosky, vatandaşların üzerlerine yüklenen vergileri artık kaldıramadığını ve gelir adaletsizliğinin had safhada olduğunu ifade etti.

Fransızların artık bu durumu kabul etmediğini vurgulayan Ludosky, halkın daha insani koşullarda yaşayabilmesi için vergilerin ciddi oranda düşürülmesi gerektiğini söyledi. Ludosky, Cumhurbaşkanı Macron'un Fransızların yaşadıkları zorlukları anladığını söylemesine rağmen ekonomik şartlarını iyileştirecek somut ve kalıcı adımlar atmadığını kaydetti.

Anayasada bazı maddelerin değiştirilmesini, parlamentonun çıkaracağı yasalar halka için referandum hakkı verilmesini, ayrıca Macron'un imzalamak istediği uluslararası anlaşmaların da halk oylamasına götürülmesini talep ettiklerini aktaran Ludosky, hükümetten bu konuda cevap beklediklerini ifade etti.

17 Kasım'da yakıt vergisine tepki olarak başlayan ve sonradan hükümet karşıtı protestolara dönüşen Sarı Yeleklilerin taleplerine karşı Macron, vergi indirimi ve asgari ücret artışını kapsayan bir paket açıklamıştı. (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar