Sarı Yelekliler'in referandum talebine yeşil ışık yakıldı

Sarı Yelekliler'in referandum talebine yeşil ışık yakıldı
Fransa Başbakanı Philippe ve Meclis Başkanı Ferrand, Sarı Yelekliler'in Yurttaş Girişimi Referandumu önerisine destek verdi.

Fransa'da Sarı Yelekliler'in 42 talebi arasında yer alan Yurttaş Girişimi Referandumu'na (RIC), Başbakan Edouard Philippe ve Meclis Başkanı Richard Ferrand destek açıkladı.

Yurttaşların herhangi bir yasa teklifinin 700 binden fazla imza toplaması halinde hükümetin onayı gerekmeksizin meclis tarafından son şekli verilerek referanduma sunulması talebine Başbakan Edouard Philippe'den cevap geldi.

Philippe, "Bu ilkeye nasıl karşı olunabilir ki, referandum demokrasi için iyi bir araç olabilir, ama her konuda ve her şartta değil." Referandum hakkı için Fransa çapında örgütlenme çağrısı yapan Başbakan, "Hata yaptık. Fransız halkına yeterince kulak vermedik" dedi.

"TARTIŞIRIZ AMA BAZI KURALLAR OLMALI"

Fransız Parlamentosu'nun alt kanadı Meclis'in Başkanı Richard Ferrand da referandum meselesini tartışmaya hazır oldukları mesajını verdi. "Ancak belli bazı kurallar olmalı" diyen Ferrand, çoğunluğun taleplerinin azınlıkların ezilmesi anlamına gelmemesi ve "Emekli maaşları üç katına çıkarılsın", "Şu veya bu bakan kovulsun" gibi taleplerle halkoylamasına sunulmaması gerektiği uyarısını yaptı. (Kaynak: Sputnik) 

Öne Çıkanlar