'Şark Islahat Planı kayyumlarla sürüyor'

'Şark Islahat Planı kayyumlarla sürüyor'
Dersim Mazgirt ilçesi Akpazar (Peri) Belde Belediyesine kayyım atanmasına karşı başlatılan protesto üçüncü gününde sürüyor.

Akpazar Belde Belediyesi'ne kayyım atanması protestosunda konuşan HDP Milletvekili Musa Farisoğulları, Şark Islahat Planı’nın bugün kayyumlar eliyle sürdüğünü söyledi. 
 
Dersim Mazgirt ilçesi Akpazar (Peri) Belde Belediyesine kayyım atanmasına karşı başlatılan protesto 3’ncü gününde sürüyor. Belediye önünde yapılan bugünkü eyleme HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları, HDP Dersim yöneticileri ile Dersim Baro Başkanı Kenan Çetin katıldı. 
 
Eylemde konuşan Belediye Eşbaşkanı Songül Doğan, atanan kayyımların halk iradesine darbe olduğunu söyleyerek, kadın kazanımları olan eşbaşkanlık ve eşit temsiliyetin gasp edilmek istendiğine dikkat çekti.  
 
‘ŞARK ISLAHAT PLANI SÜRÜYOR’
 
HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları ise kayyım darbesi ile belediyelerinin gasp edildiğini belirterek, halklara yönelik derin bir düşmanlık politikasının yürütüldüğünü kaydetti. Farisoğulları, 82 yıl önce bugün Seyit Rıza ve yoldaşlarının idam edildiğini, on binlerce insanın katledildiğini anımsatarak, Şark Islahat Planı’nın bugünlerde kayyumlar eliyle sürdüğünü aktardı. Farisoğulları, "Gasp edilen boş belediye binalarımız olabilir. Hiçbir iktidar ve güç halk iradesini kıramayacaktır. Tarihte bunun örnekleri çoktur. Kıyım ve imha politikaları 1980’lerden bu yana sürmüştür. Ancak halkımız demokratik mücadele ve direnişten vazgeçmemiştir" dedi. 
 
‘İDARİ DARBEDİR’
 
Baro Başkanı Kenan Çetin de Seyit Rıza ve yoldaşlarını andı. Çetin, kayyımların Türkiye’deki yasalar başta olmak üzere uluslararası hukuk ve birçok sözleşmede olmadığını belirterek, Türkiye’nin kendi anayasasına uymayan bir durum içerisinde olduğunu söyledi. Çetin, "Bunun adı idari bir darbedir. Baro olarak hukuki sürecin takipçisi olacağız. Yerine kayyum atanan belediye eşbaşkanların görevinin iade edilmesini istiyoruz" dedi. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar