Savcı ceza istedi, oğlu Hacı Lokman Birlik'in cenazesine katılan baba beraat etti

Savcı ceza istedi, oğlu Hacı Lokman Birlik'in cenazesine katılan baba beraat etti
Oğlunun fotoğrafını taşıdığı için 'örgüt propagandası yapmak' iddiasıyla cezalandırılması istenilen baba ve diğer kişilerin duruşması Şırnak 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Şırnak’ta, yaralandıktan sonra bedeni zırhlı araca bağlanıp sürüklenerek öldürülen Hacı Lokman Birlik’in cenaze töreninde oğlunun fotoğrafını taşıdığı için yargılanan baba Hasan Birlik ve 9 kişi beraat etti.
 
Şırnak'ın Dicle Mahallesi'nde, 3 Ekim 2015 tarihinde yaralı bir halde bedeni zırhlı araca bağlanıp sürüklenerek öldürülen Hacı Lokman Birlik’in (24) cenaze törenine katılan baba Hasan Birlik ile 9 kişi hakkında açılan davanın 2’nci duruşması görüldü. Oğlunun fotoğrafını taşıdığı için "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla cezalandırılması istenilen baba ve diğer kişilerin duruşması Şırnak 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.
 
SAVCI CEZA İSTEDİ
 
Duruşmada, bazı tutuksuz sanıklar ile avukatlar hazır bulundu. Kimlik tespitinin ardından başlayan duruşmada savunma yapan sanıklar, cenaze törenine katılmanın suç olmadığını belirterek, beraat talep etti.
 
Avukatlar ise, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) söz konusu cenaze törenlerine katılımlara ilişkin verdiği emsal kararlara değindi. Avukatlar, müvekkillerinin beraatını talep etti.
 
Daha sonra mütalaasını açıklayan iddia makamı, baba Hasan Birlik'in de bulunduğu 7 sanığın cezalandırılmasını, 3 sanığın ise beraatını talep etti.
 
Kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme, "suç unsurları oluşmadığı" gerekçesiyle tüm sanıklar hakkında beraat kararı verdi. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar