Savcı, Gazeteci İshak Karakaş için hapis istedi

Savcı, Gazeteci İshak Karakaş için hapis istedi
Savcı, Gazeteci İshak Karakaş'ın da aralarında olduğu 10 kişinin 'zincirleme şekilde örgüt propagandası yapmak' suçundan cezalandırılmasını istedi.

Gazeteci İshak Karakaş'ın da aralarında bulunduğu 10 kişinin yargılandığı davada mütalaasını veren savcı, tüm sanıkların 'zincirleme şekilde örgüt propagandası yapmak' suçundan cezalandırılmasını istedi. Sanıkların yurt dışı çıkış yasaklarını kaldıran mahkeme, duruşmayı 26 Mart'a erteledi.

Aralarında Halkın Nabzı gazetesinin imtiyaz sahibi İshak Karakaş'ın da bulunduğu 9 kişi Ocak 2018'de tutuklanmıştı. 9'u tutuklu 10 kişi hakkında 'örgüt propagandası' suçlamasıyla açılan davanın mayıs ayında görülen ilk duruşmasında, tüm tutuklu sanıklar tahliye edilmişti.

Sosyal medya hesaplarından Afrin operasyonunu eleştiren paylaşımlarda bulundukları gerekçesiyle ‘örgüt propagandası’ suçlamasıyla yargılanan 10 kişinin dördüncü duruşması görüldü. Çağlayan’daki İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasına, İshak Karakaş, Cevat Taş, Yücel Üney, Murat Demir, Yaşar Yılmaz Altunbilek ve Şervan Dinçer ile avukatları katıldı.

'BARIŞ TALEBİ SUÇ DEĞİL'

Evrensel'den Cansu Pişkin'in haberine göre duruşma savcısı Mehmet Fatih Aldemir UYAP üzerinden mütalaasını sundu. Savcı tüm sanıkların üzerlerine atılı 'örgüt propagandası' suçunu 'zincirleme şekilde işlediklerini' iddia ederek cezalandırılmalarını talep etti. Savcının mütalaasına katılmadıklarını belirten sanık avukatları, esasa ilişkin savunma yapmak için süre talebinde bulundu. Gazeteci Karakaş'ın avukatı Yıldız İmrek, barış talebinin cezayı gerektirir bir suç olmadığını söyledi. İmrek, müvekkilinin yurt dışı çıkış yasağının da kaldırılmasını talep etti.

'AMACIM SİVİL ÖLÜMLERİNİ ENGELLEMEK'

Esas hakkındaki mütalaaya karşı beyanda bulunan  İshak Karakaş ise "Gazeteci ve basın savunucusu olarak buradayım. Barış Vakfı'nın kurucu üyesi olmam ise haberciliğimi barış yararına sürdürmeyi emrediyor. Sayın savcının mütalaasında yer verdiği tweetlerimi bu iki açıdan değerlendirmenizi isterim. Bazı tweetlerim çeşitli kaynaklardan doğrulattığım haberlerin retweetidir, bazıları ise savaş karşıtlığımı ortaya koyan fikirlerimdir. Barış savunmanın suçu bu kadar ağır olmamalıdır. Ben paylaşımlarımla herhangi bir örgütün propagandasını yapmayı hedeflemedim ve yapmadım. Amacım savaşlarda öncelikle sivillerin ölmesini engellemektir" dedi.

YURT DIŞI ÇIKIŞ YASAĞI KALDIRILDI

Ara kararını açıklayan mahkeme, savunmaların alınmış olmasını dikkate alarak sanıklar hakkındaki yurtdışı yasağının kaldırılmasına karar verdi. Avukatların süre talebini kabul eden mahkeme, bir sonraki duruşmayı 26 Mart, saat 10.50'ye bıraktı.

Öne Çıkanlar