Savunma Bakanlığı’ndan ÖSO’yu soran vekile: Yüksek gizlilik kapsamında

Savunma Bakanlığı’ndan ÖSO’yu soran vekile: Yüksek gizlilik kapsamında
TSK’nin Suriye’de birlikte operasyonlar yürüttüğü cihatçı ÖSO ile ilgili soruya 'yüksek gizlilik' gerekçesiyle yanıt verilmedi.

Suriye’de TSK’nin birlikte operasyon yaptığı cihatçı ÖSO ile ilgili gerçekler "yüksek gizlilik" derecesiyle gizleniyor.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) aracılığıyla yaptığı başvuruyla Milli Savunma Bakanlığı’na (MSB) kendisini Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) olarak adlandıran cihatçı grupla ilgili sorular yöneltti. Bakan başvurusunda, "Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında Eylül 2016’dan bu yana aylar bazında sayı vermek suretiyle kaç ÖSO mensubu yaralı olduğu gerekçesiyle Türkiye’ye sevk edilmiştir? Sevk edilen ÖSO mensuplarının kaçı Suriye’ye geri dönmüştür? Kaçı dönmemiştir?" sorularına yanıt istedi.

MSB Sağlık Hizmetleri Yönetim Şubesi Müdürlüğü, Bakan’ın sorularına, "Talep edilen hususlar tasnif dışı gizlilik derecesinden daha yüksek gizlilik derecesine haiz olduğundan cevaplandırılamamıştır" karşılığını verdi.

"KENDİLERİ DE Mİ BİLMİYOR?"

CİMER’den gelen yanıtı BirGün’e değerlendiren CHP’li Bakan, "Soruların yanıtını kamuoyundan gizliyorlar mı yoksa cevaplarını kendileri de mi bilmiyor, bunu açıklamaları gerekiyor" dedi. Konunun Türkiye’nin ulusal güvenliği açısından önemli olduğunun altını çizen Bakan, şunları söyledi: "Eleğe döndürülen Suriye sınırımızdan ülkemize giren bu cihatçılar, Türkiye’de örgütlendi, hatta dernekleşti ve yüzlerce vatandaşımızı katleden bombalı eylemler yaptı. Hatırlayın, canlı bomba olduğu şüphesiyle gözaltına alınan bir IŞİD’li terörist İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde bir polisimizin boğazını kesti, polisimiz şehit oldu. Cihatçı teröristlerin ne kadarının ülkemizde olduğu ülkemizin ulusal güvenlik sorunudur ve bunu açıklamaları gerekiyor." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar