Ekrem İmamoğlu: Günün sonunda her şey çok güzel olacak!

Ekrem İmamoğlu: Günün sonunda her şey çok güzel olacak!
31 Mart'ta kazandığı seçimler iptal edilen Ekrem İmamoğlu, 'Günün sonunda her şey çok güzel olacak' dedi. İmamoğlu, Yıldırım'ın 'helallik istiyorum' çağrısına da yanıt verdi.

ARTI GERÇEK-CHP’nin yenilenen İstanbul seçimlerinde yeniden adayı olan seçilmiş Belediye Başkan Ekrem İmamoğu oyunu kullandı. Gazetecilerin yoğun katılımının olduğu görülürken, kayıtlı olduğu sandıkta eşi ve oğluyla birlikte oyunu kullanan İmamoğlu, "Hayırlı olsun" dedi.

Oy kullandığı yerdeki basın yoğunluğu nedeniyle seçmenlerin rahat rahat konuşması için dışarıda açıklama yapacağını ifade eden İmamoğlu, "Hayırlı olsun, burası çok sıcak. İnsanlar oyunu kullansın. Aşağıda konuşacağız" dedi.

İMAMOĞLU İZDİHAMI

Millet İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, 23 Haziran seçimleri için oyunu, 31 Mart'ta olduğu gibi yine Beylikdüzü'ndeki Haldun Taner İlkokulu'ndaki 1382 numaralı sandıkta, eşi Dilek İmamoğlu ve oğlu Mehmet Selim İmamoğlu ile birlikte kullandı. Vatandaşların oy verme işlemi öncesinde ve sonrasında İmamoğlu ve ailesine yoğun ilgi gösterdiği okulda, yerli ve yabancı basın mensupları da yoğun katılım gösterdi. Onlarca kameraman ve foto muhabiri, İmamoğlu ve ailesinin birlikte oy atma anını görüntüleyebilmek için birbirleriyle yarıştı.

YERLİ VE YABANCI BASINDAN DA YOĞUN İLGİ

Basının yoğun ilgisi altında oyunu kullanan İmamoğlu, vatandaşlık görevini yerine getirdikten sonra da okul koridorlarında yurttaşlar tarafından sevgi çemberine alındı. Her katta yoğun ilgiyle karşılaşan İmamoğlu, vatandaşların fotoğraf çektirme isteklerini yerine getirirken okuldan zorlukla çıkabildi. İmamoğlu ve ailesini, okul dışında da yine bir gazeteci ordusu ile kalabalık bir yurttaş grubu "Hak, hukuk, adalet" sloganıyla karşıladı.

İMAMOĞLU: GÜNÜN SONUNDA HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK


İmamoğlu daha sonra gazetecilere şu açıklamayı yaptı:

"Değerli basın mensubu arkadaşlar Türkiyemiz, İstanbulumuz adına önemli bir seçim yaşıyoruz. Bu sadece İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimi değil, Türkiye’nin demokrasi sürecine dair milletçe, yaşatılan bu hukuksuz süreci tamir etme günüdür, tamir etme sandığıdır. O bakımdan hem demokrasimiz adına hem İstanbulumuz adına hem de memleketimizin gelecekteki tüm seçimlerinin meşruluğu adına bugün halkımız, hak, hukuk ve adalet duygularıyla, vicdanlarıyla en doğru kararları vereceklerdir. Dolayısıyla şehrimize ve ülkemize hayırlı olsun. Hayırlara vesile olsun. Günün sonunda her şey çok güzel olacak!"

BİNALİ YILDIRIM'IN 'HELALLİK İSTİYORUM' ÇIKIŞINA YANIT: KEŞKE OY İÇİN HER ŞEY YAPILMASAYDI

Gazetecilerden gelen "Rakibiniz oy kullandıktan sonra Binali Yıldırım rakiplerimizi kırdıysak, haksızlık ettiysek helallik istiyorum açıklaması var" sorusuna yanıt veren İmamoğlu, "Güzel. Ben de meydanlarda aynı temennileri dile getirdim. Ama keşke seçimlerde her yol mubahtır anlayışıyla değil de millete yüzüne dönerek, milletin çıkarına cümleler kurarak ve seçim için, oy için her şeyi söylemek, yapmak değil, güzel cümlelerle milletine moral veren, şehrine gelecek adına umut veren cümlelerle seçim yaşasak. Tahmin ediyorum bu seçim birçok yönüyle bundan sonraki seçimlerin stratejilerine katkı sunacaktır. O bakımdan elbette helalleşelim. Elbette herkes hakkını helal etsin ama bundan sonra bu hataları yapmayalım. Tekrar seçim hayırlı olsun, her şey çok güzel olacak. Çok güzel bir netice bekliyorum."

İmamoğlu’nun söz konusu açıklaması esnasında, oy kullandığı yerin önünde bulunan onlarca yurttaş "Hak, hukuk, adalet" sloganını attı.

İmamoğlu, oyunu kullandıktan ve basın açıklaması yaptıktan sonra yurttaşların "Hak, hukuk, adalet" sloganları eşliğinde oyunu kullandığı okuldan ayrıldı.
AÇIKLAMA YAPARKEN CANLI YAYINLAR KESİLDİ

Öte yandan İmamoğlu’nun oy kullanmasını kısa süre canlı veren televizyonlar, okul önünde açıklama yapacağı sırada ise yayını kesti. AA da, İmamoğlu’nun açıklamalarını Cumhur İttifakı’nın adayı Binali Yıldırım gibi anlık olarak servis etmedi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar