Seçim sonuçlarına Türkiye’nin risk primi de tepki verdi

Seçim sonuçlarına Türkiye’nin risk primi de tepki verdi
Türkiye’nin beş yıllık kredi iflas takası (CDS) primi, dünkü seçimleri Ekrem İmamoğlu’nun tekrar kazanmasının ardından 18 baz puan geriledi.

Türkiye’nin beş yıllık kredi iflas takası (CDS) primi, İstanbul’da dün yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu’nun kazanmasının ardından 18 baz puan geriledi.

IHS Markit verilerine göre, Türkiye’nin beş yıl vadeli borcunu iflasa karşı sigortalamanın maliyetini gösteren CDS’ler cuma günü 445 baz puandan kapandıktan sonra bugün 1332 itibarıyla 427 baz puana geriledi.

Bu hafta seçimi atlatan piyasalar gündemdeki belirsizliklere odaklandı, bu da TL varlıklardaki düşüşün sınırlı kalmasına neden oluyor.

Kur tarafında 5,71’e düşüş sonrası 5,77 yakınında fiyatlama yaşanırken borsa ise hem seçim hem de gün içinde gelen haber ile yükselişte.

BIST 100 bugün 96 bin puanın üzerine çıkmasının ardından 95 bin 300 yakınında yüzde 1,35 primli fiyatlanırken gösterge Türkiye iki yıllık faiz de yüzde 18,65’e geriledi.

Haftanın ilk işlem gününde TL varlıklar gelişen ülke paralarından pozitif ayrışarak en çok değer kazanan oldu. (HABER MERKEZİ)

 

Öne Çıkanlar