Listeler doğruladı: Seçmenin 3 bin 500'ü Şırnaklı değil

Listeler doğruladı: Seçmenin 3 bin 500'ü Şırnaklı değil
Seçmen listesindeki artışın asker-polis kayıtlarının merkeze kaydırılmasından kaynaklandığı ortaya çıktı.

31 Mart 2019 Pazar günü yapılması planlanan mahalli idareler seçimi için geçtiğimiz günlerde seçmen listelerinin askıya çıkarılmasının ardından gözler, oy kullanmaları için binlerce kolluk kuvvetinin kaydının yapıldığı iddia edilen Şırnak merkez ile bazı ilçelerine çevrildi. 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan genel seçimlerde 32 bin 259 seçmen sayısı bulunan kent merkezinde, seçmen sayısının 5 bin 616'lık bir artışla 37 bin 875'e yükseldiği öğrenildi.

3 BİN 500'Ü AŞKIN KİŞİ ŞIRNAKLI DEĞİL

6 ay gibi kısa bir süre içerisinde yaşanan bu yüksek artışın ise Silopi ve Cizre ilçeleri ile çevre köylerde görevli olan kolluk kuvvetlerinin kayıtlarının merkeze alınmasından kaynaklandığı belirtiliyor. Söz konusu artış içerisinde yer alan 3 bin 500'ü aşkın yeni seçmenin nüfusa kayıtlı oldukları yerlerin genelde batı illeri olması da bunu doğrular nitelikte.

KARAKOL BULUNAN MAHALLELERDE REKOR ARTIŞ

Yine, yeni seçmen kayıtlarının yapıldığı mahallelerin özellikle karakolların bulunduğu mahalleler olması dikkat çekti. 23. Sınır Tümen Komutanlığı'nın bulunduğu Yeşilyurt Mahallesi de bunlardan biri. Daha önce 2 bin 589 seçmen sayısı bulunan mahallede, seçmen sayısı şu an 4 bin 611'e çıkmış durumda. 

Kent merkezine kaydırılan seçmenlerin bir kısmının, Silopi'deki AKP'ye yakınlığıyla bilinen ailelerden oluştuğu iddia ediliyor.

KORUCULARIN KAYITLARI ULUDERE'YE KAYDIRILDI

Seçmen kaydırmalarıyla gündeme gelen bir başka bir yer olan Uludere merkezde de yeni seçmen sayısının yaklaşık 2 bin civarında olduğu belirtiliyor. Söz konusu artışta, askeri komutanların yerel seçimlerde oy kullanmaları için köy korucularının aileleriyle birlikte kayıtlarını merkeze almaları yönünde muhtarlara verilen talimatın etkili olduğu öne sürülüyor. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar