Şehir hastanelerini yapan Türkerler İnşaat’a icra takibi

Şehir hastanelerini yapan Türkerler İnşaat’a icra takibi
Ankara, İzmir ve Kocaeli’nde inşa ettiği şehir hastaneleriyle bilinen Türkerler İnşaat AŞ’ye karşı Enka’dan iflas yolu ile icra takibi başlatıldı.

Ankara, İzmir ve Kocaeli’nde inşa ettiği şehir hastaneleri yanısıra onlarca büyük projede imzası bulunan Türkerler İnşaat AŞ’ye karşı iflas yolu ile icra takibi başlatıldı.

22 bin çalışanı olan şirkete karşı takibi başlatan firma ise müteahhitlik devi Enka Grubu’na bağlı KASKTAŞ AŞ isimli şirket.

Yarım asrı deviren Türkerler İnşaat Tur. Madencilik San. Tic. AŞ, Türkiye’nin en büyük şirketlerinden biri. Türkerler İnşaat’ın da bağlı olduğu Türkerler Holding bünyesinde 137 şirket bulunuyor.

Mahall Ankara, Mahall Bomonti İzmir ve Çiftçi Towers projelerinde de imzası bulunan Türkerler’in devam eden projelerinin yatırım tutarı 6 milyar dolar seviyesinde. Türkerler, 1 milyar dolarlık rüzgar enerjisi ihalesi de kazanmıştı.

Türkerler İnşaat AŞ’ye karşı icra takibi başlatan KASKTAŞ AŞ ise, dünyanın birçok yerinde müteahhitlik hizmeti veren Enka Grubu"na bağlı önemli bir şirket.

diken.com.tr'de yer alan habere göre, 1975 yılında İstanbul’da kurulan Kasktaş Kayar Kalıp Alt Yapı Sondaj Kazık Ve Tecrit AŞ, geçen şubat ayında Türkerler İnşaat AŞ’ye karşı Ankara’da icra takibi başlattı.

İcra takibine şirket avukatları itiraz etti. Takibe itiraz gelince süreç durdu. KASKTAŞ AŞ avukatları bu kez takip türünü değiştirdi. İflas yolu ile takip başlatan şirkete bu kez Ankara 28'inci İcra Müdürlüğü ret kararı verdi.

KASKTAŞ AŞ avukatları da, İcra Müdürlüğü'nün verdiği kararın iptali için Ankara İcra Hukuk Mahkemesi nezdinde dava açtı. Dava 7 Mayıs günü açıldı. Mahkeme, cevap vermeleri için davaya ilişkin Türkerler İnşaat AŞ’ye davetiye tebliğ etti ancak, davalı firma karşı beyanda bulunmadı.

Sunulan belgeleri ve dilekçeyi değerlendiren mahkeme, icra müdürlüğünün kararının iptaline hükmetti. Mahkeme, alacaklının takip yolunu bir defaya mahsus olarak değiştirme hakkı olduğuna karar verdi.

İFLAS YOLUYLA TAKİP BAŞLATTI

Mahkemenin kararı sonra KASKTAŞ AŞ yeniden Ankara 28. İcra Müdürlüğü’ne başvurdu. Şirket avukatı Yağız Nail Gönenli’nin yaptığı iflas yolu ile takibe göre alacak tutarı ise 935 bin 709 lira olarak kayda girdi.

8 Temmuz 2019 tarihli iflas yolu ile takip kararına borçlu Türkerler İnşaat AŞ itiraz etme hakkına sahip. Bu durumda, şirketin iflası istemi ile Ankara Ticaret Mahkemesi’ne dava açılacak. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar