Sendika binasını yıkıp, havuzlu villa yaptılar

Sendika binasını yıkıp, havuzlu villa yaptılar
Özelleştirilen Bor Şeker Fabrikası'nda satışa konu olmayan arazide yer alan sendika binası yıkılarak yerine havuzlu villa yapıldı.

Özelleştirilen Bor Şeker Fabrikası'nı alan firma fabrika arazisinde bulunan sendika binasını yıkarak yerine havuzlu villa yaptı. Bu durum ortaya çıkınca Özelleştirme İdaresi, daha önce satışa konu olmayan 625 bin metrekare araziyi Temmuz ayında alelacele satışa çıkardı. Eylül ayında yapılacak şeker fabrikasının arazi ihalesi, adrese teslim satış ihalesi olarak tarihe geçecek.

Milli Gazete'de yer alan habere göre Bor Şeker Fabrikası, kanunlara ve ihale şartnamesine aykırı bir şekilde ihaleye girmeyen bir firmaya 'hülle yoluyla' devredilirken, söz konusu fabrikanın satışa konu olmayan 625 bin metrekare arazisiyle ilgili de bir skandal ortaya çıktı.

HÜLLELİ SATIŞ 

Bor Şeker Fabrikası, 2018 yılında yapılan özelleştirme ihalesinde Doğuş Çay'a satılmıştı. Ancak Doğuş Çay, fabrikayı devralmayarak Dişli Ailesi'yle birlikte kurulan DSL İnşaat Sanayi ve Ticaret Şirketi'ne devretmişti. İhale şartnamesine aykırı bu devir işlemi, kamuoyunda büyük tepkiye neden olurken, hülleli satış olarak tarihe geçmişti.

ŞEKER FABRİKASININ ARAZİSİ SATILMADAN GASP EDİLDİ

Bu kez de Bor Şeker Fabrikası'nın satışa konu olmayan 625 bin metrekarelik arazisiyle ilgili yeni bir skandal ortaya çıktı. Hülle yaparak fabrikayı devralan Dişli ailesinin, devlette kalan şeker fabrikasının üstündeki sendika binasını yıkarak kendilerine havuzlu villa yaptırdıkları ortaya çıktı.

ÖZELLEŞTİRME İDARESİ SKANDALA GÖZ YUMDU

Adeta devlet arazisi gasp edilerek yapılan havuzlu villa Nisan ayından bu tarafa Dişli ailesi tarafından kullanılırken, Özelleştirme İdaresi ise bu skandala göz yumdu. Şeker fabrikasının satışa konu olmayan arazisinin üstündeki sendika binasının yıkılarak yerine havuzlu villa yapılmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isminin kullanıldığı iddiaları ise büyük bir infiale neden oldu. Özelleştirme İdaresi'nin bu iddiayı gerekçe göstererek bu skandala göz yumduğu kaydediliyor.

ARAZİ SATIŞA ÇIKARILDI

Özelleştirme İdaresi, skandalın patlak vermesi üzerine 625 bin metrekarelik şeker fabrikasının arazisini Temmuz ayında alelacele satışa çıkardı. Gasp edilen 625 bin metrekarelik arazinin ihalesi Eylül ayında yapılacak.

Öne Çıkanlar