Sekiz firavun mezarı bulundu

Sekiz firavun mezarı bulundu
Mısır’ın Minye kentinde sekiz tane firavun mezarı, kırk tane lahit, üzerinde hiyeroglif harflerle mutlu yıllar yazan bir de kolye nazarlık bulundu.

HABER MERKEZİ- Mısır’ın Minye kentinde sekiz tane firavun mezarı, kırk tane lahit, üzerinde hiyeroglif harflerle mutlu yıllar yazan bir de kolye nazarlık bulundu. Reutres'ın haberine göre, yeni bulgular ile Orta Mısır bölgesine yeni bir arkeolojik cazibe merkezi daha eklendi. 

2 BİN YILLIK KALINTILAR BULUNDU

Keşiflerle ilgili basın toplantısı yapan Mısır Tarihi Eserler Bakanı Halid el-Anani, Tuna El Cebel bölgesindeki keşifler Geç Firavunlar döneminden Mısır’daki Helenistik dönem olarak bilinen Ploteme Krallığı dönemine kadar 2 bin yıllık bir zaman dilimini kapsadığını söyledi. Anani Orta Mısır bölgesine yeni bir arkeolojik cazibe merkezi daha ekleyeceklerini söyledi.

Tuna el Cebel aynı zamanda Roma dönemine ait mezarlıklarıyla da biliniyor.  Tuna El Cebel, aynı zamanda Hıristiyan azizelerinde Isadora’nın mumyası ve mezarına da evsahipliği yapıyor. Bölgedeki kazılara ilk olarak 2017 yılında başlanmıştı. Araştırmalara beş yıl daha devam edilecek.

Öne Çıkanlar