Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Selçuk Mızraklı tutuklandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Selçuk Mızraklı tutuklandı
Tutuklanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Selçuk Mızraklı'nın ilk mesajı 'Baş eğmedik, baş eğmeyeceğiz! Bu da onlara dert olsun!' oldu.

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındıktan sonra dün gözaltına alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Selçuk Mızraklı, çıkarıldığı mahkemece 'örgüt üyeliği suçlamasıyla tutuklandı. Bismil Belediye Eşbaşkanı Orhan Ayaz ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

 

Sabah saatlerinde Diyarbakır Adliyesine getirilen Mızraklı ve Ayaz, savcılık ifadelerinin ardından tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

 

 

'Örgüt üyesi olmak' ve 'Örgüt propagandası yapmak' iddialarıyla suçlanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Selçuk Mızraklı ile 'Örgüt üyesi olmak' aynı suçlamalara ek olarak 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek' gerekçesiyle Bismil Belediye Eşbaşkanı Orhan Ayaz’ın, Sulh Ceza Hakimliği'nde ifadeleri alındı.

İfadelerin ardından Sulh Ceza Hakimliği görevden alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Selçuk Mızraklı'yı 'örgüt Üyeliği' suçlamasıytla tutukladı.

Aynı suçlamayla hakim karşısına çıkarılan Bismil Belediye Eşbaşkanı Orhan Ayaz ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Dün gözaltına alınan Kayapınar Belediyesi Eşbaşkanı Keziban Yılmaz ve Kocaköy Belediyesi Eşbaşkanı Rojda Nazlıer de emniyet ve jandarmadaki işlemlerinin ardında Diyarbakır Adliyesi'ne getirildi.

 

 

Selçuk Mızraklı’nın avukatları, "Belediye başkanlığıyla ilgili olarak bir şey sorulmamış. Bir itirafçının uyduruk beyanına dayanılarak, savcılık tarafından tutuklamaya sevk edilmiş gibi görünüyor. Yine suç icat etmeye çalışıyorlar. Hakim tarafından sorgulanmasını bekliyoruz. Kısıtlama var, sorgu tutanağını göremiyoruz" açıklaması yaptı.

 

 

Sosyal medyadan paylaştığı mesajlarla, Selçuk Mızraklı'yı sorgulayacak Sulh Ceza Hakimliği'nin bulundugu koridora avukatların girişinin engellendiğini belirten avukat Nurcan Kayar, "Bizim iş yerimiz, her gün girip çıktığımız yer burası oysa ki" diyerek tepki gösterdi. 

HÜKÜMETE 'OHAL UYGULAMALARINA SON VERİN' ÇAĞRISI

Diyarbakır Barosu, Diyarbakır Tabip Odası, HAK İnisiyatifi, İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Diyarbakır şube ve temsilcilikleri, HDP’li belediyelere kayyım atanmasına, yaptıkları ortak açıklamayla tepki gösterdi.

Belediye başkanlarının gözaltına alındığı ve belediyelerde polis araması yapıldığının belirtildiği açıklamada hükümete, 'Seçimle tecelli etmiş iradeye saygı gösterin. Başta eşbaşkanlar olmak üzere tüm seçilmişleri derhal serbest bırakın ve görevlerine iade edin' çağrısı yapıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar