Selin vurduğu Eminönü esnafı: Canımızı kurtarmaya çalıştık

Selin vurduğu Eminönü esnafı: Canımızı kurtarmaya çalıştık
İstanbul’da dün selin vurduğu Eminönü alt geçit esnafı, alt yapı eksikliğinden dolayı selden çok etkilendiklerini belirterek, zararlarının karşılanmasını istedi.

İstanbul’da dün sağanak yağış sonrası birçok yerde sel oluştu. Selden en çok etkilenen yerlerden biri de Eminönü alt geçidi oldu. Sel sonrası maddi açıdan çok zarar gören esnaf, oluşan selin altyapı çalışmalarının eksikliğinden kaynaklandığını söyledi.

‘CANIMIZI KURTARMAYA ÇALIŞTIK’

Yağan yağmurdan dolayı insan boyunu geçen bir sel meydana geldiğini söyleyen Eminönü çarşı esnaflarından Mücahit Çalışkan, ürünlerin çoğunun ıslandığını ve kullanılamaz hale geldiğini belirtti. Daha önce de altyapı çalışmalarının eksikliğinden dolayı maddi olarak çok zarara uğradıklarını vurgulayan Çalışkan, "3 sene önce de sel baskını olmuştu ve aynı şekilde zarar etmiştik. Bu sürekli olan bir durumdur. Canımızı kurtarmaya çalıştık. Daha önce alt yapı çalışması olsaydı bu şekilde bu kadar büyük zarar etmezdik. Şu an elimizde sağlam mal kalmadı. Ürünlerimizin çoğu çöp oldu" dedi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gelip kendilerini ziyaret ettiğini ifade eden Çalışkan, "İmamoğlu zararımızı karşılayacağını söyledi. Gelmesi de bize büyük bir moral verdi" diye konuştu.

ÜRÜNLER LAĞIM SUYUNUN ALTINDA KALDI

Eminönü alt geçidinde 25 dükkanın olduğunu hatırlatan esnaflardan Abdullah Şahin ise, yaşanan selden dolayı 250 bin maddi zarara uğradığını aktardı. Eminönü alt geçidi esnafının toplamda 2 milyona yakın maddi zarar gördüğünü aktaran Şahin, "20 senedir her sel baskınında aynı sorunları yaşıyoruz.20 yıldır mazgallar temizlenmiyor. Her sel baskınında rögarlar patlıyor. Sadece 3 tane alt gider var. Mazgallarımızı bile kendimiz yaptırdık. Kanalizasyonların temizlenmesi lazım. Bütün ürünlerimiz lağım suyunun altında kaldı" dedi.

Maddi zararlarının çok olduğunu belirten Mustafa Yıldız da, "Birçok ürünüm kullanılmayacak durumda. Elimden sağlam bir ürün kalmadı" diye belirtti. (MA)

Öne Çıkanlar