Öğretim üyesi: Hırsızların elleri kesilsin

Öğretim üyesi: Hırsızların elleri kesilsin
Öğretim üyesi Selman Öğüt'e Ahmet Şık'tan tepki geldi: Böyle önerilerde bulunan sözde hukukçuların da dilini kesmek gerek.

Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Selman Öğüt, hırsızların elinin kesilmesi çağrısında bulundu.

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, bir televizyon kanalında yayınlanan programda hırsızlık olaylarındaki artışa dair istatistikleri öğrendiğini belirten Öğüt, "Elini keselim diyince de insan hakları diyorlar. Evine girilenler hayvan sanki!?" yorumunu yaptı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Yüksek İstişare Kurulu’nda yer aldığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2018 yılında 74.3 milyon TL yardım yaptığı Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) bünyesindeki Bölge Uzmanı Yetiştirme Programı'nı koordinatörlüğünü de yürüten Öğüt’ün tweet’i, 298’den fazla kişi tarafından paylaşıldı.

AHMET ŞIK'TAN TEPKİ

Sosyal medyada tartışmaya neden olan çağrıya HDP milletvekili Ahmet Şık da tepki gösterdi. Şık, "Böyle önerilerde bulunan sözde hukukçuların da dilini kesmek gerek" diye yazdı.

 

 

Öne Çıkanlar