Selvi: Erdoğan hazırlanıyor, Eylül'de önemli gelişmeler olacak

Selvi: Erdoğan hazırlanıyor, Eylül'de önemli gelişmeler olacak
Kutuplaştırmanın Erdoğan’a kaybettirdiğini ve yeni dönemde yeni bir siyaset diline başvurulacağını yazan Selvi, ‘Eylül ayı önemli gelişmelere sahne olacak’ dedi.

31 Mart yerel ve 23 Haziran İstanbul seçimlerindeki yenilgisinin ardından yeni parti çıkışlarıyla gergin günler geçiren iktidar partisinde, kulisleri hareketlendiren yönetim değişikliği ve kabine revizyonu, şu sıralar merakla beklenen gündemlerin başını çekiyor.

Erdoğan’ın bir "değişim kampına" girdiğini yazan hükümete yakın Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, "Çünkü Erdoğan yeni döneme hazırlanıyor" ifadelerini kullandı.

İktidar partisi ve genel başkanının içinde bulunduğu durumu "31 Mart ve 23 Haziran seçimleriyle yeni bir denklem oluştu. Erdoğan’ın önünde yeni bir siyasi gerçeklik var. İktidarda AK Parti’nin olduğu...AK Parti’nin MHP desteğine ihtiyaç duyduğu…Yerel yönetimlerin CHP’nin eline geçtiği, AK Parti tabanını hedef alan Gül-Babacan ve Davutoğlu partilerinin yolda olduğu bir tablo bu" diye özetleyen Selvi, Erdoğan’ın genel başkan yardımcılıklarında ve kabinede değişikliğe gitmesinin beklendiğini kaydetti.

YENİ TARZ, YENİ SİYASET DİLİ VE KABİNE REVİZYONU BEKLENTİSİ

"Ama hemen tatil dönüşü değil. Çünkü Erdoğan, AK Parti’nin belediye başkanlığını kazandığı illere teşekkür gezisine çıkacak. Değişimin bu gezilerden sonra gerçekleşmesi bekleniyor" diye yazan Selvi, AKP’nin yeni dönemde yeni bir siyaset dili kullanmayı hedeflediğini ifade ederek şöyle yazdı:

"Erdoğan’ın yurt gezilerinden sonra hem parti yönetiminde hem de kabinede mini bir revizyon bekleniyor. Sandıkta verilen mesajın gereğinin yerine getirilmesi ve değişimin gerçekleşmesi önemli. Ama kitleler AK Parti’de kimin genel başkan yardımcısı olacağıyla ilgili değil. Ekonomi başta olmak üzere sorunlarının çözülmesini istiyor.

Erdoğan’ın kitlelere hitap edeceği yurt gezileri bize bir anlamda yeni siyaset tarzına ilişkin ipuçlarını verecek. Çünkü AK Parti’de sadece kabine ve parti yönetiminde değişim talepleri yok. Yeni siyaset, yeni bir siyaset dilini ve tarzını gerekli kılıyor."

‘KUTUPLAŞTIRICI DİL KAYBETTİRDİ’

"Başkanlık sistemi ile girilen seçimlerde kutuplaştırıcı dil iktidara kaybettirdi, muhalefete kazandırdı" diyen Selvi, "Yeni dönemde siyaset dili ve tarzına ilişkin bir değişiklik olacak mı?" diye sorarak şu yanıtı verdi:

"Daha çok kadrolarda küçük çaplı değişiklikle yetinileceği yönünde bir izlenim edindim. Siyaset dili ve yönetim tarzında bir değişiklik öngörülmüyor."

‘EYLÜL ÖNEMLİ GELİŞMELERE SAHNE OLACAK’

"Erdoğan, şu sıralar kurulacak olan yeni partilere odaklanmış durumda. Eğer zamanında yapılırsa seçimlere 4 yıl var. Ama bir erken seçim ihtimaline karşı da şimdiden hazırlıklı olması gerekiyor.

Erdoğan’ın meydanlara çıkarak, hem AK Parti tabanını motive etmesi, muhtemel ayrılıkları önlemesi hem de yeni partileri yıpratıcı mesajlarını vermesi bekleniyor. Erdoğan’ın kurulacak partileri iki noktadan hedef alması bekleniyor.

1- (Özellikle Amerikan-İngiliz tezgâhını işaret ederek) Yabancı birtakım mihrakların oyununa alet oluyorlar. Ümmeti bölecekler.

2- AK Parti döneminde cumhurbaşkanlığı, başbakanlık ve bakanlıklar yaptılar. Şimdi davamıza ihanet ediyorlar, bizi sırtımızdan hançerliyorlar.

Erdoğan, yeni partileri erken doğuma zorluyor.

Eylül ayı önemli gelişmelere sahne olacak."
 

Yazının tamamını okumak için tıklayınız…

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar