Selvi: 'Kabine değişikliği 2-3 ay sonra'

Selvi: 'Kabine değişikliği 2-3 ay sonra'
'18 Eylül’de AK Parti’nin MKYK toplantısı var. Hemen onun ardından da MYK yapılacak. 5-6 ismin değişmesi bekleniyor.'

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, kabine değişikliği ile igili yeni gelişmeleri bugünkü köşesine taşıdı. Bir parti yöneticisinin paylaşımlarını aktardı. "Güvenilir kaynaklar doğrulamadı ama biz yine de o geceyi diken üstünde geçirdik. Hatırlarsanız İstanbul seçimlerinin ardından da benzer bir gece yaşanmıştı" diye yazdı.

Selvi'nin,  ‘Kabine değişikliği ne zaman?’ Başlığıyla yayımlanan yazısının bir  bölümü şöyle: 

Yeni sistemde hükümet ve başbakan yok. Cumhurbaşkanı Erdoğan aynı zamanda icranın başı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ekonomi yönetiminden sorumlu Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ikinci bir şapkaları var. Cumhurbaşkanı ve bakan ilişkisi olarak. Erdoğan’ın kabinenin performansı, ekonomi yönetimi ve yeni döneme ilişkin strateji kapsamında bir değerlendirme yapmasından daha tabii bir şey olamaz. Ama o değerlendirmenin ne olduğu bilinmiyor. Sanıyorum bu denklemler yerine oturana kadar kabine değişikliği yapılmayacak.

Kabine değişikliği sorulduğunda Erdoğan, "Böyle bir şey yapılması gerekiyorsa biz yaparız, siparişle bu işler olmaz" demişti. Erdoğan, kabine değişikliğiyle ilgili haberlerin mürekkebi kurumadan bakanlarını değiştiren bir lider değil. Hatta yazılıp konuştuğu zaman değiştirecekse de değiştirmiyor. Zamanlamasını ve çerçevesini kendisinin belirlediği zamanlarda yapıyor. Bu kez de öyle olacak gibi. Perşembe gecesi yaşadığımız hareketliliği paylaştığım bir parti yöneticisi, "Bu işleri bilen birisinin bana söylediğine göre kabine değişikliği 2-3 ay sonra" dedi.

PARTİDEKİ DEĞİŞİKLİK

AK Parti yönetimindeki değişiklik için bir beklenti oluştu. 18 Eylül’de AK Parti’nin MKYK toplantısı var. Hemen onun ardından da MYK yapılacak. 5-6 ismin değişmesi bekleniyor. Ancak Erdoğan’ın cephesinden bu yönde bir irade görene kadar ihtiyatlı olmayı tercih edenlerdenim.

Öne Çıkanlar