Sen misin Ali İsmail Korkmaz için yüzen!

Sen misin Ali İsmail Korkmaz için yüzen!
Ali İsmail Korkmaz Vakfı'na destek için yüzme yarışmasına katılan Alper Merdoğlu işten çıkartıldı

GÜNCEL- TMOBB Fizik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Alper Merdoğlu, Ali İsmail Korkmaz Vakfı'na destek amacıyla katıldığı yüzme yarışması nedeniyle 12 yıldır çalıştığı Turkcell'den kovuldu.

Polis şiddeti ile hayatını kaybeden Korkmaz için kurulan Vakfa destek için katıldığı Boğaziçi 2017 Yüzme Yarışı'nın medyada yer almasının ardından görevine son verilen Merdoğlu, kendisine herhangi bir açıklama yapılmadan işine son verildiğini söyledi. 

Merdoğlu, referandumun ardından Turkcell’de çalışanların iş saati dışındaki hayatına, muhalif veya iktidar destekçisi olup olmamasına göre politika belirlemeye başladığını söyleyerek, "Kimliğim, duruşum, TMMOB’lu olmam, muhalif olmam bu kararı vermiş olmalarında etkili olabilir" diye konuştu. Mertoğlu, Karaman’da Ensar Vakfı’na bağlı evlerde gerçekleşen 45 çocuğa tecavüz skandalının ortaya çıkmasına rağmen Turkcell’in Ensar Vakfı’na sponsor olmaya devam etmesine değinerek, "Ensar’ı destekleyenler, bir eğitim kurumu olan Ali İsmail Korkmaz Vakfı’nı desteklememi sindiremediler" dedi. Konuyla ilgili olarak Turkcell yetkilileri açıklama yapmadı

Öne Çıkanlar