‘Senin gözünde Sur’ Fotoğraf Yarışması ödülleri dağıtıldı

‘Senin gözünde Sur’ Fotoğraf Yarışması ödülleri dağıtıldı
Umutla Bakanlar Topluluğu’nun düzenlediği ‘Senin Gözünde Sur’ adlı fotoğraf yarışması sonuçları açıklandı. Düzenlenen yarışmada birinciliği Muhammed Burak Çiçek aldı.

2018 yılında çoğunluğunun üniversite öğrencilerinden oluştuğu gençlerin bir araya gelerek kurduğu Umutla Bakanlar Topluluğu, gençlere yönelik düzenlediği örnek çalışmalarla ilke imza atıyor. Diyarbakır yerelinde fotoğraf ve şiir yarışması düzenleyen topluluğun yarışmaları yoğun ilgi görüyor. Çocukların ve gençleri sanatla buluşturmayı amaçlayan ve kültürel miras bilinci yaratmak isteyen topluluk, ‘Senin Gözünde Sur’ adlı fotoğraf yarışması düzenlemişti. Düzenlenen yarışmaya 93 kişi toplam 200’ü aşkın fotoğraf ile başvurdu. Sertaç Kayar, Mahmut Bozarslan ve Fotoğrafçı Fatih Turğul’un jüri olduğu yarışmanın sonuçları, yapılan değerlendirmeler sonunda belli oldu.
Ödüller törenle sahiplerine verildi.

Jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucu Muhammed Burak Çiçek’in Sur’un Benusen Burcu’nda çektiği fotoğraf 1.’lik ödülüne layık görüldü. Mehmet Sümer’in Sur fotoğrafı da 2.’lik ödülüne layık görüldü. Şıvan Görer’in Dörtayaklı Minare’de çektiği fotoğraf da 3.’lük ödülü aldı. Ödüller, Sur’da düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Ödül törenine Umutla Bakanlar Topluluğu üyeleri ile Rawest Araştırma Direktörü Reha Ruhavioğlu, jüri üyeleri Sertaç Kayar ile Mahmut Bozarslan katıldı. Düzenlenen törende ödüller sahiplerine verilirken, jüri üyelerine de katkılarından dolayı plaket verildi. (Diyarbakır Yenigün)
 

Öne Çıkanlar