Sığınmacıları kurtaran kaptan Salvini'ye dava açıyor

Sığınmacıları kurtaran kaptan Salvini'ye dava açıyor
Kaptan Carola Rackete, İtalya’nın göçmen karşıtı hükümetinin engellemelerine rağmen Akdeniz’de 41 göçmeni kurtarmış,İçişleri Bakanı Matteo Salvini de Rackete'yi hedef göstermişti.

İtalya’da iktidardaki ırkçı göçmen karşıtı hükümetin engellemelerine rağmen Akdeniz’de 41 göçmeni kurtaran Alman kaptan Carola Rackete, kendisini hedef gösteren İtalya Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini’ye dava açacak.

Avukatı Alessandro Gamberini, Rackete’ye ‘korsan’ ve ‘kanun kaçağı’ diye hitap eden ve onu İtalya’dan sınırdışı edeceğini söyleyen Salvini’ye hakaret davası açacaklarını açıkladı. Avukat, İtalya İçişleri Bakanı’nın ‘nefreti körüklediğini’ söyleyerek, "Hakaret davası açmak, mesaj vermenin bir yoludur" dedi. Salvini’nin davayı kaybetmesi halinde tazminat cezası alacağına dikkat çeken avukat, "İnsanları cüzdanlarından vurduğunuzda, kimseye haksız yere hakaret edemeyeceklerini anlarlar" dedi.

BU SEFER DE ‘ZENGİN VE ŞIMARIK ALMAN KOMÜNİST’ DEDİ

İtalya’da iktidardaki koalisyonun üyesi olan faşist Lig Partisi’nin lideri olan Salvini ise bu açıklamarı bir ‘düello’ya çevirdi. Salvini, "Yasaları ihlal ediyor ve İtalyan askeri gemilerine saldırıyor, sonra bana dava açıyor. Bırakın zengin ve şımarık bir Alman komünisti, gangsterler beni korkutmaz" dedi.

İtalyan ordusunun emirlerine uymayarak 41 göçmeni Lampedusa Adası’na çıkaran Rackete, hafta içinde çıkarıldığı İtalyan mahkemesinin kararıyla ev hapsinden serbest bırakılmıştı. Kadın yargıç Alessandra Vella kararında, Alman kaptanın ‘insan hayatını koruma görevini yerine getirdiğini’ vurgulamıştı.

Salvini ise "Söyleyecek sözüm yok. İtalya’da cezaevine girmek için ne gerekiyor?" demişti. Salvini'nin sözlerinin ardından Rackete internet trollerinin hedefi haline getirilmiş, cinsel saldırı ve ölüm tehditleri almıştı. Üyesi olduğu sivil toplum kuruluşu Sea-Watch, kaptanın tehditler nedeniyle gizli bir yere götürüldüğünü açıklamıştı. (Kanak: Gazete Duvar)

Öne Çıkanlar