Şili muhaliflerinden misilleme: Polis veri tabanını hacklediler

Şili muhaliflerinden misilleme: Polis veri tabanını hacklediler
Polis şiddetine karşılık Şili'li eylemciler, ulusal polis bilgisayar sistemini hackleyerek polislerin kişisel bilgilerini ifşa ettiler.

Metro ücretlerine yapılan zam nedeniyle başlayan ve hükümet karşıtı eylemlere dönüşen protestolarda eylemciler, yaşadıkları polis şiddetine misilleme olarak ülkenin polis veri tabanını hackleyerek polislerin bilgilerini internete sızdırdılar.

Bir haritalandırma çalışması yapan eylemciler polislerin isimlerini ve adreslerini internet üzerinden yayınladı. Ülkede geçtiğimiz hafta da ulusal polis bilgisayar sistemi hacklendikten sonra binlerce belge internete sızdırılmıştı.

Öte yandan ülkenin çeşitli yerlerinde halk, Devlet Başkanı Sebastian Pinera hükümetini protesto etmek için yine sokaklardaydı. Başkent Santiago'da binlerce kişi, göstericilerin başlıca toplanma yeri olan İtalya Meydanı'nı doldurdu.

Santiago'da gösterilerin pasif düzenlenmesi için çağrıda bulunulmasına rağmen yer yer göstericilerle polis arasında çatışmalar yaşanıyor. Şili basını, İtalya Meydanı'nda yaklaşık 75 bin kişinin pasif gösteriler düzenlediğini yazarken, barikat kuranlarla polis arasında çatışmaların yaşandığını yazdı. (Bianet)

Öne Çıkanlar