Siparişi Karamehmet verdi, gemiler Yunan armatöre gitti

Siparişi Karamehmet verdi, gemiler Yunan armatöre gitti
Çukurova Holding'in patronu Karamehmet, sipariş verdiği gemilerin finansmanını karşılayamayınca tersane anlaşmayı durdurdu, gemiler Yunan armatöre satıldı.

Çukurova Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Karamehmet’in eylül ayında Hanjin Subic’e siparişini verdiği dört geminin finansmanını karşılayamadığı, bunun üzerine tersanenin inşasına başlanan bu gemilerden ikisi için Yunan armatör Unisea Shipping ile anlaştığı iddia ediliyor.

İngiltere merkezli dünyanın önde gelen denizcilik yayınlarından Tradewinds’in haberine göre; Çukurova Holding Yönetim Kurulu Başkanı ünlü iş adamı Mehmet Emin Karamehmet, Filipinler merkezli Hanjin Subic Tersanesi’ne eylül ayında verdiği dört aframax tipi geminin finansmanını karşılayamadı.

Dünya gazetesinin Tradewinds’ten derlediği habere göre, her biri yaklaşık 50 milyon dolar değerinde olan tankerlerin, 2020 yılının ilk çeyreğine kadar Karamehmet’in denizcilik şirketine teslim edilmesi planlanıyordu.

Ancak, Karamehmet’in bu gemilerin finansmanı konusunda sıkıntı yaşadığı, bu nedenle tersanenin anlaşmayı durdurduğu kaydedildi.

Hanjin Subic’in, siparişi verilen gemilerden ikisi için Yunanlı armatör Unisea Shipping ile anlaştığı iddia edildi. Buna göre Unisea, 113 bin DWT’lik iki gemiyi 2020’nin son çeyreğinde göre teslim alacak.

Öte yandan, tersane sahiplerinin Karamehmet’in finansman sağlamayı başarması durumunda, Unisea ile yapılan anlaşmayı durdurabileceği belirtiliyor. (EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar