Sise Bingöl için tahliye kararı

Sise Bingöl için tahliye kararı
85 yaşındaki hasta tutuklu Sise Bingöl 2017'den bu yana cezaevinde tutuluyor.

Adli Tıp Kurumu'nun (ATK) tarafından 'cezaevinde kalabilir' diye rapor verdiği 85 yaşındaki Sise Bingöl'ün, infazı tamamladığı için bugün akşam saatlerinde Tarsus T Tipi Kapalı Kadın Cezaevi'nden tahliye edileceği öğrenildi.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre 'örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek' iddiasıyla 4 yıl 2 ay hapis cezası verilen Bingöl'ün, şartlı tahliyeyle önce Karataş Açık Cezaevi'ne nakledileceği ardından da serbest bırakılacağını ifade eden avukatı Gülşen Özbek, Bingöl'ün bugün akşam saatlerinde serbest bırakılacağını kaydetti.

Sise Bingöl, Muş'un Varto ilçesine bağlı Badan köyüne Nisan 2016'da yapılan bir baskında 3 kişi ile birlikte 'örgüt üyeliği' iddiasıyla tutuklanarak Muş F Tipi Cezaevi'ne konmuştu. Haziran 2016'da yapılan ilk duruşmada hastalığı göz önünde bulundurularak tahliye edildi. Ancak Nisan 2017'de devam eden davada Bingöl'e 'örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek' iddiasıyla 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi. Bingöl ve aynı suçlamadan yargılanan oğlu tutuklanarak Muş Cezaevi'ne gönderildi. Daha sonra ise Tarsus T Tipi Kapalı Kadın Cezaevi'ne sevk edildi.

Öne Çıkanlar