Şizofren bir aşk hikayesi 'Eva'

Şizofren bir aşk hikayesi 'Eva'
Bu hafta 8 film vizyona giriyor. Benoît Jacquot’in yönettiği Isabelle Huppert'in başrolde yer aldığı psikolojik gerilim türündeki film 'Eva' bu haftanın öne çıkan yapımı.

Ağustos ayının ilk gösterim haftası 8 film vizyona giriyor. Tolga Karaçelik'in Kelebekler filmi ise ikinci kez vizyonda. Ve Isabelle Huppert'in başrolünde yer aldığı gerilim filmi 'Eva' haftanın öne çıkan filmi.

KELEBEKLER

"Gişe Memuru", "Sarmaşık" filmlerinin yönetmeni Tolga Karaçelik'in son filmi "Kelbekler".Filme dair yapılan en önemli yorum, "Aile olamamak halleri" oldu ki izleyenler de bu yorumu doğrulandığı görüşündeler. Film Sundance Film Festivali 2018’den Dünya Sineması Büyük Jüri Ödülü ile döndü. Bartu Küçükçağlayan, Tuğçe Altuğ veTolga Tekin'in muazzam performanslarının yanı sıra Serkan Keskin, Hakan Karsak, Ezgi Mola, Ercan Kesal, Cihat Süvarioğlu gibi oyuncuları da göreceksiniz.


CANAVAR GİBİ FRANKENSTEİN

Özgür Bakar'ın yönettiği filmde mafya babasıyla ters düşen Gürbüz'ün atıldığı macera konu ediliyor. Şevket Çoruh, Ruhi Sarı ve Bülent Çolak başrolde.

 


SIFIRIN ALTINDA: DAĞDAKİ MUCİZE

Sona Doğru, Karanlık Sular, 127 Saat gibi filmleri sevenler için ideal bir seçim "Sıfırın Altında: Dağdaki Mucize". Eric LeMarque'ın aynı isimli kitabından sinemaya Scott Waugh tarafından uyarlanan filmde olimpik eski sporcu Eric'in bir kar fırtınası sonrası verdiği hayatta kalma mücadelesi anlatılıyor. Filmin başrolünde Josh Harnett var.

 


EVA

Oda Hizmetçisinin Günlüğü, 3 Kalp ve Kraliçe’nin Vedası filmlerinin yönetmeni Benoît Jacquot’tan şahane bir gerilim filmi izlemek isteyenler için doğru seçim. 68. Berlin Film Festivali'nde Altın Ayı için yarışan filmde güzel ve yetenekli oyuncu Isabelle Huppert ve Gaspard Ulliel başrolde. Filmde oyun yazarlığı yapan bir adamın, şiddetli bir kar fırtınasından kurtulmak için bir dağ evine sığınmak zorunda kalması sonucu gizemli bir kadınla tanışması hikaye ediliyor. Ölen müşterisinin yazdığı oyun metnini çalan genç ve yakışıklı jigolo Bertrand; bir yıl sonra başarılı, popüler ve merakla takip edilen bir oyun yazarı haline gelmiştir. Artık Paris’te lüks bir dairede yaşayan ünlü yazarın tek sorunu yazması gereken yeni oyunudur. Bu arayış içinde bir gün, gizemli ve çekici bir eskort olan Eva’yla tanışır. Aralarındaki ilişki, zamanla Bertrand’ın hayatını mahvedecek bir takıntıya dönüşecektir. Şizofrenik aşk macerası izlemeye değer övgü alan yapımlar arasında.

 


GENÇ TİTANLAR FİLMİ

Aaron Horvath ve Peter Rida Michail'ın yönetmenliğini üstlendiği animasyon, Hollywood'da dikiş tutturmak isteyen Genç Titanlar'ın dünyayı ele geçirmeye çalışan bir Süper-Kötü'ye karşı mücadelesini anlatıyor.

 


CHRİSTOPHER ROBİN

Kendi ailesini kuran ve çok da memnun kalmadığı bir işte çalışan Christopher Robin'in çocukluğunda beraber oyunlar oynadığı Pooh ve arkadaşlarıyla yolunun yeniden kesişmesini konu edininen filmde Ewan McGregor başrolde. Yönetmen koltuğunda oturan isimse Marc Forster.

 


KARANLIK ZİHİNLER

Alexandra Bracken'ın romanından Jennifer Yuh Nelson tarafından sinemaya uyarlanan film, ABD'deki insanların önemli bir kesiminin ölümüne sebep olan veba salgınından özel güçler kazanarak sağ çıkan bir grup gencin hikâyesini anlatıyor. Mandy Moore, Amandla Stenberg, Patrick Gibson ve Harris Dickinson oyuncu kadrosunda.
 


ŞEYTAN KAPISI

Görsel efekt olduğu ziyadesiyle belli olan, bir tiyatro sahnesi dekoruymuşçasına sınırlı bir alanda geçen, klasik şeytani ikonlarla bezeli, biraz sıkıcı, azıcık korkunç bir film "Şeytan Kapısı". Ortadan kaybolan bir anne ve oğul için araştırma yapan iki polisin karşı karşıya kaldığı tuhaf olayları anlatan filmde Amanda Schull, Shawn Ashmore ve Milo Ventimiglia başrolde.

 

 

Öne Çıkanlar