Bir kadının daha cenazesine işkence yapıldı

Bir kadının daha cenazesine işkence yapıldı
Kuzey Suriye harekatı sırasında katledilen bir kadının cenazesine işkence yapılırken çekilen görüntüler sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye düzenlediği askeri harekatı sırasında Türkiye destekli gruplar tarafından başına defalarca kurşun sıkılarak ve işkence edilerek katledilen Suriye Gelecek Partisi Genel Sekreteri Hewrîn Xelef’in paylaşılan videosuna tepkiler devam ederken, yeni bir cinayet ve işkence uygulamasının daha yaşandığı görüldü.

    

Türkiye destekli "Suriye Milli Ordusu" (SMO) tarafından önceki gün katledildiği belirtilen Suriye Demoktarik Güçleri mensubu bir kadının cenazesine işkence yapıldığı sırada çekildiği belirtilen bir video ortaya çıktı.

Videodaki kadının Azize Celal olduğu ve ateşkesin yürürlükte olduğu 21 Ekim günü Kobanê’nin Çelbê köyündeki saldırılarda çekildiği öğrenildi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde öldürülmüş olan bir kadının cenazesine, asker giysili ve uzun sakallı kişiler tarafından basıldığı ve "Allahu ekber" diye bağrıldığı görülüyor. 

(Kaynak: Mezopotamya Ajansı)
    
    

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar