Şoförünü fakülte sekterliğine atayan rektör: Şüphesiz liyakatli bir atama

Şoförünü fakülte sekterliğine atayan rektör: Şüphesiz liyakatli bir atama
Munzur Üniversitesi Rektörü İpek, şoförünü İletişim Fakültesi Sekreterliği’ne atamasını ‘liyakatli bir atama, liyakatli olduğundan şüphem yok’ ifadeleriyle savundu.

Tunceli Munzur Üniversitesi Rektörü Ubeyde İpek, 10 yıl şoförlüğünü yapan Yunus Başarır’ı iki yıldır boş olan İletişim Fakültesi Sekreterliği’ne atamasını ‘liyakat’ olarak savundu. Başarır "Bu atamanın liyakatli olduğunu düşünüyorum zaten bu atamanın liyakatsız olduğunu düşünseydik atamasını yapmazdık bu konuda liyakatli olduğundan şüphem yok" ifadelerini kullandı.

Sözcü’de yer alan habere göre İletişim Fakültesi Sekterliğine Mayıs ayında atanan Yunus Başarır'ın Anadolu Üniversitesi Açıköğretim fakültesinden mezun olduğu öğrenildi. Şoförünü İletişim Fakültesi sekterliğine atayan Munzur Üniversitesi Rektörü Ubeyde İpek, "Yunus Başarır da 10 yıllık tecrübesi olan üniversitede teknisyen kadrosuyla çalışan kişi. Bu kişinin ataması için dekanın teklifi ve rektörün onayı gerekiyor. Şahsın mevzuata herhangi bir aykırılık olmamasından dolayı ataması gerçekleşmiştir" dedi.

"LİYAKATLİ BİR ATAMA OLDUĞUNDAN ŞÜPHEM YOK"

İletişim Fakültesine Sekterliğine yapılan atamanın liyakatli bir atama olduğunu savunan İpek kendisini şu gözlerle savundu: "Fakülte sekreteri olarak atanabilmek için 10 yıl çalışmışlığının olması ve üniversite mezunu olması gerekiyor. Bu noktada da söz konusu kişide diğer atadığımız üç dört kişinin atamasıyla birlikte Yunus Başarır da 10 yıllık tecrübesi olan üniversitede teknisyen kadrosuyla çalışan kişi. Bu kişinin ataması için dekanın teklifi ve rektörün onayı gerekiyor. Şahsın mevzuata herhangi bir aykırılık olmamasından dolayı ataması gerçekleşmiştir.

Yunus Başarır geçmiş süreçlerde teknik kadroda olmasına rağmen şoförlükte görevlendirilmiş birisi. Üniversitede şoförlük görevi olan bir kişi görevlendirmeyle başka bir görevde çalışabiliyor. Yunus Başarır da bu noktada görevlendirilmiş biri. Bundan önce üniversitede birçok kişi bu şekilde atanması yapılmış. Bu atamanın liyakatli olduğunu düşünüyorum zaten bu atamanın liyakatsız olduğunu düşünmeseydik atamasını yapmazdık bu konuda liyakatli olduğundan şüphem yok."

Öne Çıkanlar