Somali'deki saldırıda yaralananlar Türkiye'ye getiriliyor

Somali'deki saldırıda yaralananlar Türkiye'ye getiriliyor
Ankara'dan kalkan TSK’ya ait uçak Mogadişu'ya indi.

Somali’nin başkenti Mogadişu yakınlarındaki terör saldırısında yaralananlardan 9'unu Türkiye'ye getirmek için Ankara'dan kalkan Sağlık Bakanlığı'na bağlı uçak Mogadişu'ya indi.

Başkent Mogadişu yakınlarında 18 Ocak'ta bombalı araçla düzenlenen terör saldırısında 17 kişi yaralanmış, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Somali'de bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda yaralanan 3 Türk ve 6 Somali vatandaşını ambulans uçakla ülkemize getiriyoruz" demişti.

Yaralıları Türkiye'ye getirmek için dün akşam Ankara'dan 9 kişilik sağlık ekibiyle kalkan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait uçak, bu sabah Mogadişu'ya ulaştı. Sağlık ekibini, Türkiye'nin Somali Büyükelçisi Mehmet Yılmaz karşıladı.

BÜYÜKELÇİ: SOMALİLİ DOSTLARIMIZ ÇOK ÜZGÜN

Yılmaz, Aden Adde Uluslararası Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, saldırının Türk inşaat şirketi çalışanlarını hedef aldığını belirterek, şunları söyledi:

"Buradaki firma Mogadişu’da yol inşaatı ile ilgilenen firma. 3 Türk vatandaşımız ve 6 Somali vatandaşı çok ağır yaralıydı. Onlara ilk tıbbi müdahale Recep Tayyip Erdoğan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapıldı. Şuan durumları stabil bir hale geldi; ama tedavilerine daha iyi bir şekilde devam edilmesi için ülkemize gönderiyoruz. Hükümetimiz geçen büyük patlamada olduğu gibi bugün de uçak göndererek hastalarımızın güzel bir şekilde naklini gerçekleştirecek. Somalili dostlarımız da bu saldırıdan ötürü çok üzüntülüler."

(DHA)

Öne Çıkanlar