Soylu: Canan Kaftancıoğlu'un neyi var da özel koruma veriliyor?

Soylu: Canan Kaftancıoğlu'un neyi var da özel koruma veriliyor?
'Tehdit mehdit yok, olursa veririz. Sorumluluğu alıyorum.'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun tehdit edilmesine rağmen koruma polislerinin çekilmesi hakkında açıklama yaptı. Soylu, "Neyi var da özel koruma kararı veriliyor? Sosyal medyadan tehdit almayan mı var? Yüzlerce insan sosyal medyadan tehdit alıyor" dedi. Kaftancıoğlu'ndaki korumalarının çekildiğini belirten Soylu "Tehdit mehdit yok, olursa veririz. Sorumluluğu alıyorum" ifadesini kullandı.

Hükümete yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Hande Fırat, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya gündeme dair sorular yönetti. Süleyman Soylu, Gümüşhane'de bulunan 'Dipsiz Göl'ün define için yok edilmesiyle gündeme gelen definecilere ilişkin ve Canan Kaftancıoğlu'nun korumalarının çekilmesi üzerine açıklamada buludu.

Hande Fırat'ın Hürriyet'te yer alan yazısının ilgili kısmı şöyle:

'FETÖ ALTINLARININ PEŞİNDE'

"Definecilerin gözlerinde çizgi film karakteri gibi dolar işareti dönüyor". Bu sözler, "Definecilerden yoruldum, bıktım" diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ait. Soylu, definecilerin şimdiki hayali hedeflerinin ise FETÖ altınları olduğunu söyledi. İçişleri Bakanı, "Koskoca adamlar kapımızı çalıyor, ‘Şurada FETÖ altınları var’, ‘Burada FETÖ’nün gömülü paraları var’ diyorlar. Herkesi kandırıyorlar, herkesi de birbirine düşürüyorlar. Bugüne kadar bir şey çıkarttıklarını da görmedim" dedi.

KORUMALAR NEDEN ÇEKİLDİ?

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun koruma polisleri çekilmiş, Emniyet Müdürlüğü tarafından sağlanan koruma desteğinin 9 Kasım’da sona erdiği ortaya çıkmıştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya koruma desteğinin neden kaldırıldığını sorduk. İçişleri Bakanı, "Neyi var da özel koruma kararı veriliyor? Sosyal medyadan tehdit almayan mı var? Yüzlerce insan sosyal medyadan tehdit alıyor" dedi. Tüm korumalarının çekildiğini belirten Soylu "Tehdit mehdit yok, olursa veririz. Sorumluluğu alıyorum" açıklamasını yaptı.

Öne Çıkanlar