Soylu'dan HDP'ye: Diyarbakır'da yürüsünler de görelim

Soylu'dan HDP'ye: Diyarbakır'da yürüsünler de görelim
'Oranın huzurunu bozdurmayız'

AKP'nin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 6 milyon oy alan HDP'ye ağır eleştirilerde bulunarak "Apo için yürümeye başlayacaklar...Güya milletvekilleri. Ben onlara 'milletin vekili' demenin de doğru olmadığını iddia ediyorum." dedi.

Soylu, Gölbaşı'ndaki Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde, muhtarlar ve STK temsilcileri kahvaltıda bir araya geldi.

Seçmenlerin 31 Mart'ta kullanacağı oyun önemine işaret eden Soylu, bu coğrafyada gelecekteki sorumluluklarının çok kıymetli olduğunu söyledi. Soylu, bu yüzden karşılarına gelenlere, "Sen ne iş yaparsın, ne üretirsin, idarecilik bilir misin, ülke ve belediye yönetebilir misin?" sorularının sorulması gerektiğini belirtti.

AKP dönemindeki siyasi olayları ve gelişmeleri anlatan Soylu, yerel yönetimin ve belediyeciliğin çok önemli olduğunu vurguladı.

Gezi ve 6-7 Ekim olayları, 17-25 Aralık süreci ve 15 Temmuz darbe girişimi ile Türkiye'nin 6-7 yıldır üzerine gelindiğini iddia eden Soylu, bu nedenle 31 Mart'taki seçimlere güçlü bir ittifakla gidildiğine dikkati çekti.

'DİYARBAKIR'A GELECEKLER, HADİ YÜRÜSÜNLER DE GÖRELİM'

Doğu ve Güneydoğu'daki terörle mücadeleye değinen Soylu, şöyle devam etti:

"Yeniden kaseti başa saracağız öyle mi? Apo için yürümeye başlayacaklar; İstanbul'dan, Şanlıurfa'dan, Şırnak'tan, Siirt'ten, Batman'dan, Mardin'den. Güya milletvekilleri. Ben onlara 'milletin vekili' demenin de doğru olmadığını iddia ediyorum. Onlar yürüyecekler, sonra Apo'nun özgürlüğü için biz de sessiz kalacağız... 'Yürütmeyiz' dedik, betona da oturttuk.

Bugün Diyarbakır'dalar. Hesapları şu; bütün illerden 10 gün içerisinde toplanıp, oradaki yürüyüşlerini tamamlayacaklar, sonra Diyarbakır'a gelecekler, tekrar orada yürüyecekler. Hadi yürüsünler de görelim, hadi yürüsünler. Oranın huzurunu bozdurmayız."

 Soylu etkinlikten sonra Gölbaşı ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu.

Öne Çıkanlar