Soylu: Her gün 2-3 iş yalanlamaktan yoruldum

Soylu: Her gün 2-3 iş yalanlamaktan yoruldum
'İçişleri Bakanlığı'nın İstanbul'a göndereceği 100 bin polisin kullanacağı oyla sonucun değiştirileceği' iddiasını yalanlayan Soylu, 31 Mart'ta yapılan bir hukuksuzluğu da itiraf etti.

31 Mart seçimlerinde AKP-MHP ittifakı dışında kalan tüm siyasi partileri 'vatan hainliği' ile suçlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 23 Haziran seçimlerine ilişkin ortaya atılan iddiaları yalanlarken, 31 Mart seçimlerinde bölge illerinde bakanlığı tarafından yapılan bir hukuksuzluğu da itiraf etmiş oldu.

'31 MART'TA DOĞU VE GÜNEYDOĞU'YA 6 BİN 600 JANDARMA, POLİS GÖREVLENDİRDİK'

İstanbul Bayrampaşa'daki bir otelde muhtarlarla bir araya gelen Soylu, "Şu son hali görüyorum, 1.5 aydan beri oluşturulan dedikoduları, tezviratları. 'İçişleri Bakanlığı İstanbul'a 100 bin polis görevlendirecek. 100 bin polis burada oy kullanacak sonucu değiştirecek.' Şimdi ben her gün 2-3 iş yalanlamaktan yoruldum. Bir yalan kasırgası esiyor. Eskiden rüzgarı esiyordu. Hakikaten bir yalan kasırgası esiyor" dedikten sonra bölge illerine ilişkin şu ifadeyi kullandı:

"Biz 31 Mart seçimlerinde 6 bin 600 jandarma ve polis görevlendirdik, Doğu ve Güneydoğu'ya. Başka bir yerde görevlendirmedik yani. Bu yıl görevlendirsek dahi buna bir imkan yok. Çünkü 31 Mart seçmen kütükleri kullanılacak. Aynı liste kullanılacak. Ama önemli değil."

'SOSYAL MEDYADAN KAMPANYA YÜRÜTECEKLER DİYE SESİMİZİ ÇIKARAMAYACAK MIYIZ?'

24 Haziran seçimleri öncesi yaşanan hukuksuzlukları ve iddiaları sosyal medyadan dile getirilmesini de eleştiren Soylu, "Sosyal medyadan kampanya yürütecekler diye sesimizi çıkaramayacak mıyız? Eğer biz kendi hakkımızı savunamazsak, vatandaşın bir oyunun hakkını savunamazsak vatandaş bize şunu söylemez mi, 'Siz ne işe yararsınız ya? Kendi hakkınızı savunamıyorsunuz.' O zaman 5 yıl sonra en fazla sesi çıkanın, en fazla bağıranın seçim kazandığı bir Türkiye seçim sistemi olur" diye konuştu.

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'nun göreve gelmesinin hemen ardından 'verilerin kopyalanması' talimatı vermesini eleştiren Soylu, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne geldiği ilk gün yaptığı ilk şey çok basit ve net. Bir talimatla birlikte kişisel verilerin orada tüm verilerin kopyalanması talimatıdır. Bu zihniyeti açık ortaya çıkarmaktadır. Başka benim için hiçbir emareye gerek yok. Bu kadar açık ve net. Hiçbir emareye gerek yok" ifadeleri kullandı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar