Soylu: İran'la PKK'ya karşı ortak operasyon başlattık

Soylu: İran'la PKK'ya karşı ortak operasyon başlattık
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu sabah 08.00 itibarıyla İran'la birlikte PKK'ye yönelik ortak operasyon başlatıldığını söyledi.

Seçim çalışmaları kapsamında Antalya'daki tapu dağıtım töreninde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun hedefinde muhalefet partileri vardı. HDP'nin bir önceki Eş Genel Bakanı Figen Yüksekdağ'ı hedef alan Soylu, "Kadın çıkıp diyecek ki 'PKK’ya PYD'ye sırtımızı dayıyoruz'. Ne yapacağız sırtını mı sıvazlayacağız. Demek sen PKK'ya sırtını dayadın bizi tehdit ediyorsun ha. Sana şimdi 4 duvar verdik istediğin duvara daya. Hangisine istersen" ifadesini kullandı.

"DHKP-C diye bir şey vardı milletimizin başına musallat olmuşlardı. Hakim, savcı vurmuşlardı. İşgal etmişlerdi. Türkiye'nin neresinde olursa olsun bunların yöneticisi varsa ya ölüdür ya da tutukludur" diyen Soylu, "PKK'nın üst düzey yöneticisi artık Türkiye'de yoktur" şeklinde konuştu.

Soylu, PKK'ye karşı yeni bir askeri harekat başlatıldığını belirterek, "Bu sabah 08.00 itibarıyla İran'la doğu sınırımızda PKK'ya yönelik ortak operasyon yapmaya başladık. Sonucu açıklayacağız" dedi.

Abdullah Öcalan'a yönelik tecridi protesto etmek için Tekirdağ 2 No'lu F Tipi Cezaevi'nde yaşamına son veren Zülküf Gezen'e ilişkin de konuşan Soylu, "PKK'dan içeri girmiş bir terörist kendini cezaevinde astı. Bütün HDP'li vekiller bir araya gelmişler, bunu oraya defnedecekler. Biz terörist cenazesine kimsenin gitmesine izin vermeyiz. Hep bizi birbirimize düşürmeye çalışıyorlar" ifadelerini kullandı. (POLİTİKA SERVİSİ)

Öne Çıkanlar