Soylu: Türkiye'nin herhangi bir noktasına füzeyle saldırabilirler

Soylu: Türkiye'nin herhangi bir noktasına füzeyle saldırabilirler
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 23 Haziran için, 'İstanbul bir karar verecek. Ya küresel güç merkezi olacak ya da küresel sistemin arka bahçesi olacak' dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Almayalım mı S-400'leri? Hani bağımsızlık, hani özgürlük? Allah muhafaza, Türkiye'nin herhangi bir noktasına uzun menzilli bir füzeyle saldırabilirler. Yarın eyvah para etmez" dedi. "Amerika beni tecavüzcülerin ve teröristlerin listesine koydu" sözlerini burada da tekrarlayan Soylu, İstanbul seçimleri için ise "İstanbul bir karar verecek. Ya küresel güç merkezi olacak ya da küresel sistemin arka bahçesi olacak" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'ta Şebinkarahisar Ocaktaşı Köyü Sosyal Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen sahur programında konuşan Soylu'nun gündeminde yerel seçimler ve S-400 füze savunma sistemleri vardı.

'BENİ TECAVÜZCÜLER LİSTESİNE KOYDULAR'

Soylu konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Amerika, ben ve Adalet Bakanımız Abdülhamit Bey'i tecavüzcülerin ve teröristlerin listesine koydu. Dertleri sadece bizle mi, iki tane adamla mı yani? Biz 15 Temmuz'un ertesi günü 'darbe girişiminin arkasında Amerika vardır' dediğimiz için mi bunu yaptı? Hayır. Derdi Türkiye, demek istiyor ki 'patron benim, sana istediğimi yaparım.' Dediği bu. O zaman teslim olalım, mücadele etmeyelim. Bugün biz, teslim olma vaktini geçtik, bugün bizim dirençli durma vaktimizdir. Bir fiskeyle yıkılan, devrilen Türkiye'de bizi bir gecede yüzde 100 fakirleştirdiler. Şimdi de onu istiyorlar bizden, biz de direniyoruz. Yıllardır kazandıklarımızı bir gecede almak istiyorlar. Biz de vermek istemiyoruz. Bütün mücadele budur, bütün kavga budur."

'23 HAZİRAN ÇATIŞMA MERKEZİ HALİNE GETİRİLMEK İSTENİYOR'

23 Haziran'da yapılacak seçimin bir siyasal çatışma merkezi haline getirilmeye çalışıldığı konusunda endişeli olduğunu söyleyen Soylu, "Buna siyasal tecrübe, his, önsezi diyebilirsiniz. Peki ben bunu nereye dayandırıyorum? Geçen günlerde Binali Bey, Kültür Bakanı'yla beraber bir gösteriye gitti. Seyretti ve çıkarken oradakilerin bir bölümü, hiç yakışmayacak bir davranışta bulundular. Şimdi buradan benim elde ettiğim şey şudur; Türkiye'nin eski kodları vardı, eski Türkiye'nin kendine ait şartları vardı, o şartlar içerisine Türkiye'yi tekrar sokmak isteyenler, geçmiş alışkanlıklarından bir zerre kaybetmemişler. Benim gördüğüm budur, ben buna üzüldüm. Türkiye'yi yeniden, herkesin fişlendiği; Alevi'sinin, Sünni'sinin, dindarının, Kürt'ün herkesin fişlendiği bir sürece sokmak isteyenlerin o alışkanlığını gördüm. Bunun adına ben rövanşizm diyorum. Bu rövanşizm tehlikelidir" şeklinde konuştu.

İSTANBUL SEÇİMİ: YA KÜRESEL GÜÇ OLACAĞIZ YA DA KÜRESEL SİSTEMİN ARKA BAHÇESİ

Soylu, AKP'nin 31 Mart'ta kaybettiği ancak YSK'nin tekrarlanmasına karar verdiği İstanbul seçimleri için ise "Allah bizi size karşı mahcup etmesin. İstanbul bir karar verecek. Ya küresel güç merkezi olacak ya da küresel sistemin arka bahçesi olacak. Bize arka bahçe olmak hiçbir zaman yaraşmadı, biz yapmak istesek de bu topraklar bunu kabul etmez" dedi.

'YARIN EYVAH PARA ETMEZ'

Rusya'dan alınması planlanan savunma sistemi hakkında da konuşan Soylu, "Almayalım mı S-400'leri. Hani bağımsızlık, hani özgürlük? Bugün imkanımız oldu, bugün alabiliyoruz. Dün imkanımız yoktu. Sadece para imkanı değil, özgüvenimiz ve gücümüz yoktu ama bugün tam anlamıyla var. Allah muhafaza, Türkiye'nin herhangi bir noktasına uzun menzilli bir füzeyle saldırabilirler. Yarın eyvah para etmez." ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar