Soylu’ya soru: Statlarda operasyon videoları gösterilmesi yasal mı?

Soylu’ya soru: Statlarda operasyon videoları gösterilmesi yasal mı?
Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz, Amedspor-Sakaryaspor maçında Amedspor’un futbolcularına yapılan saldırıyı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu.

HDP Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz, 13 Ekim’de Sakarya’da, Amedspor-Sakaryaspor maçı öncesi ve sonrası Amedspor kulüp yöneticileri ve futbolcularına yönelik fiziksel ve sözlü saldırıya ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun cevaplaması talebiyle Meclis Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

Önergede her iki takımın başkanlarının açıklamalarına yer veren Aydeniz, "Amedspor Başkanı Nurullah Edemen, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada maçtan önce stadyumda bulunan iki skorboardda Sur ve Cizre’deki çatışma görüntülerinin "Ölürüm Türkiyem" marşı eşliğinde verildiğini belirtmiştir. Basına yansıyan görüntüler de bunu desteklemektedir" diye belirtti.

Saliha Aydeniz önergede, Sakaryaspor Başkanı Cevat Ekşi'nin saldırının ardından sarfettiği, "Herhangi bir sıkıntı yaşanmadı, stattaki video da yeni değil, bir buçuk senedir her maç öncesi gösteriliyor, soyunma odasında kendi hocaları ve oradaki güvenlik güçleri arasında bir itişme oldu, maç bitiminde tribünlerden bir iki pet şişe atıldığı" şeklindeki sözlerine de yer verdi.

SALDIRILARIN SEBEBİ NEDİR?

Aydeniz Bakan Soylu’ya şu soruları yöneltti:

  • Amedspor ile Sakaryaspor futbol karşılaşmasına yaşanan olaylara dair herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır?
  • Spor karşılaşmalarında bu tarz siyasi vurguların ön planda olduğu görüntülerin olması yasal mı?
  • Sakaryaspor Başkanı Cevat Ekşi bu videoların bir buçuk yıldır gösterildiğini belirtiyor. Bununla ilgili bir araştırmanız olacak mı?
  • Bunu kamuoyuyla paylaşacak mısınız?
  • Sakaryaspor Başkanı Cevat Ekşi’nin açıklamasında olayın Amedspor yöneticileri ve güvenlik güçleri arasında yaşandığını belirtmiştir. Tarafınıza bununla ilgili bir bilgi aktarıldı mı?
  • Güvenlik güçlerinin bir spor kulübü yöneticilerine müdahale etme sebebi nedir?
  • Amedspor'a karşı son yıllarda yapılan bu ırkçı saldırıların sebebi nedir?" (MA) 

Öne Çıkanlar