Star Tv'de ‘Atatürk' repliğine sansür

Star Tv'de ‘Atatürk' repliğine sansür
'Atatürk ile görüşecektim. Ne, Atatürk öldü mü? Hayır Atatürk ölmedi kalbimizde yaşıyor' sözleri sansürlendi.

Star TV’de önceki akşam yayınlanan 'Kaçma Birader' filminde yer alan karakol sahnesindeki Anıtkabir ve Atatürk replikleri sansürlendi.

2016 yılında sosyal medyada popüler olan 'Atatürk öldü' denmesi üzerine ağlayan çocuk videosuna gönderme yapan filmdeki 'Atatürk ile görüşecektim. Ne, Atatürk öldü mü? Hayır Atatürk ölmedi kalbimizde yaşıyor' sözleri yayınlayan kanal tarafından sansürlendi.

Haberi 'Star TV, hakaret ve küfür olmamasına karşın replikleri sansürlendi' yorumuyla veren Cumhuriyet gazetesinden Sinan Tartanoğlu, sansür nedeniyle seyircinin, 'Anıtkabir mi? Atatürk ile görüşecektim. Ne, Atatürk öldü mü? Hayır Atatürk ölmedi kalbimizde yaşıyor' sahnesini izleyemediğini söyledi.

SANSÜRÜN NEDENİ ANLAŞILAMADI

4 Mart 2016’da vizyona giren, senaryosunu Emrah ve Murat Kaman’ın yazdığı, başrollerini Zafer Algöz, Melek Baykal, Emrah Kaman, Nejat Uygur ve Necip Memili’nin paylaştığı 'Kaçma Birader' adlı film, Yozgat’tan İstanbul’a gelen bir ailenin İstanbul Taksim maceralarını anlatıyor. Filmin karakol sahnesinde aile, çocuklarının kaybolduğunu bildirmek için karakola gidiyor. Komiser, 24 saat geçmeden yasal olarak işlem yapılamayacağını bildirince Emrah Kaman’ın canlandırdığı karakter, 'Hayır ben de bunu anlamıyorum. 2-3 saat değil de 10 gün desek nereden bilecek bu amir? İlla Ankara’daki nüfuzlu dostlarımızı mı arattıralım yani' diyor. Komiser 'Sen beni tehdit mi ediyorsun, gel ara' diyince genç Ankara’yı arıyor. Bu esnada nedeni anlaşılamayan sansür nedeniyle seyirci, 'Anıtkabir mi? Atatürk ile görüşecektim. Ne, Atatürk öldü mü? Hayır Atatürk ölmedi kalbimizde yaşıyor' sözlerini izleyemedi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar