Şule Çet davasında karar açıklandı

Şule Çet davasında karar açıklandı
Sanık Çağatay Aksu ve Berk Akand'ın avukatları delilden çok kanıya dayanan ifadelerle beraat ve tahliye isterken, davasının sosyal medya yüzünden buraya geldiğini savundu.

Üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Şule Çet’in geçen yıl Ankara’da bir plazanın 20'nci katından düşerek şüpheli bir şekilde yaşamını yitirmesine ilişkin devam eden davada kararını açıklayan mahkeme heyeti, Çağatay Aksu'yu, nitelikli cinayet,  tecavüz ve alıkoymadan, müebbet ve 12 yıl 6 ay, Berk Akand ise yardım etmekten 18 yıl 9 ay hapis cezası almasına karar verdi.

Bir önceki duruşmada mütalaasını açıklayan savcılık, tutuklu sanık Çağatay Aksu'nun "cinayet, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve nitelikli cinsel saldırıdan" ve tutuklu sanık Berk Akand'ın "cinayete yardım, nitelikli cinsel saldırı ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından cezalandırılmalarını istedi. Savcı mütalaasında Aksu’nun müebbet hapis cezasının yanı sıra 30 yıl, Akand’ın ise 40 yıl hapisle cezalandırılmalarını talep etti.

CİNAYETİ ÖRTMEYE ÇALIŞAN ERKEK YARGI BU GÜNE KADAR ÇAĞATAY AKSU VE BERK AKAND'I AKLAMAYA ÇALIŞTI

Duruşması öncesi Ankara Kadın Platformu üyeleri, Ankara Adliyesi önünde bir araya geldi. Platform adına açıklama yapan Aysun Gençtanır, Şule Çet için adalet arayışında oluklarını vurgulayarak, "Her duruşmada intihar gibi gösterilmeye çalışılan bu cinayetin artık kapatılacak, örtülecek bir tarafı kalmamıştır. Delilleri yok eden, tecavüzü ve cinayeti örtmeye çalışan erkek yargı bugüne kadar mahkeme salonlarında Şule’nin bekaretini, yaşam tarzını, psikolojisini, ilişkisini, maddi durumunu yargıladı. ‘Şule gezen tozan bir tipti, aldığı para yaşam tarzına yetmiyordu’ diyerek tecavüzcü katil Çağatay Aksu, Berk Akand aklanmaya çalıştı" dedi.

'GERÇEK ADALETİ İSTİYOR YAŞAMLARIMIZI SAVUNUYORUZ'

Gençtanır, "5 duruşmadır parayla rapor hazırlatan avukatlar ve katiller, Şule’yi yargılayarak cinayeti, tecavüzü örtmeye çalıştılar. Bugün görülecek olan 6’ncı duruşmada gerçek adalet yerini bulsun istiyoruz. Gerçek adaleti istiyor, yaşamlarımızı savunuyoruz" dedi.

BirGün’den Burcu Cansu'ya konuşan Çet Ailesi’nin avukatlarından Onur Tatar, "Biz her iki sanığın cinayeti iştirak halinde işlediğini düşünüyoruz. Mahkeme heyeti de aynı istikamette karar verirse her iki sanık da aynı cezayı alır. Bugün görülecek duruşmada bir sürpriz ile karşılaşabiliriz. Çağatay Aksu’nun diğer sanık Berk Akand'a yazdığı ve 'Ya beraber çıkarız ya beraber batarız' dediği mektuplarla ilgili sorularımızı sormasını mahkemeden talep edeceğiz. Mektuplar her şeyi itiraf derecesinde açığa çıkarıyor" dedi.

AĞIR CEZA VERİLSİN

Şule Çet’in ağabeyi Şenol Çet ise sanıkların en ağır şekilde ceza almalarını istediklerini söyledi:

"Beklentimiz iki sanığın da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına hükmedilmesi. İyi hal indiriminin sanıklar yönünden işlememesini talep ediyoruz."

Adliye önündeki açıklamların ardından Çet ailesi ve kadınlar, karar verilmesi beklenen duruşmayı izlemek üzere mahkeme salonuna girdi.

AVUKATLAR SOSYAL MEDYADAKİ 'SULECETİÇİNADALET' ETİKETİNİ ŞİKAYET ETTİ

Sanık avukatların savunmalarıyla başlayan duruşmada, cinayet şüphelisi Çağatay Aksu'nun suç işlediğine inanmadığını söyleyen avukatlar delilden çok kanıya dayanan, "Çağatay'ın suç işlemediğinden dolayı beraatini ve tahliyesini talep ediyorum" ifadeleriyele beraat talep etti.

Ortada delil olmadığını ve delillerin karartılmadığını savunan sanık avukatı, Şule Çet davasının sosyal medya yüzünden buraya geldiğini savundu.

#SuleCetİcinAdalet etiketini şikayet eden sanık Berk Akand'ın avukatı, Sosyal medyada Cadı avcıları yüzünden buradayız, Kamuoyu baskısıyla Şule Çet davası çarpıldı, kamuoyu baskının etkisi altında kalmadan karar vermenizi istiyorum. Gece yatarken başınızı yastığa rahat koyun. Vicdanınıza bırakıyorum. Berk’in tahliyesini talep ediyorum. Berk’in olaydan haberi yok. Berk’in suçlu olması kamuoyu baskısından dolayı" dedi.

SANIK AVUKATLARININ TÜM SUÇLAMA VE YANILTMA ÇABALARINA RAĞMEN SANIKLARA CEZA VERİLDİ

Sanık avukatlarının hedef gösterici suçlamalarıyla yaptıkları savunmalarının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Çağatay Aksu'yu, nitelikli cinayet,  tecavüz ve alıkoymadan, müebbet ve 12 yıl 6 ay, Berk Akand ise yardım etmekten 18 yıl 9 ay hapis cezası almasına karar verdi.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar