Suriye: ABD’nin İsrailli yerleşimciler tutumu yasadışı

Suriye: ABD’nin İsrailli yerleşimciler tutumu yasadışı
'ABD, Siyonist varlığa sınırsız desteğe ve Arap milletine düşmanlığa devam ediyor.'

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun, Batı Şeria’daki İsrail yerleşim birimlerini artık yasal olarak gördüklerini geçtiğimiz pazartesi günü açıklamıştı.

Pompeo basın toplantısında, "Reagan yönetimi, söz konusu yerleşim alanlarının yasa dışı olduğuna inanmadığını ve İsrail'in sivil yerleşim girişimlerini uluslararası hukuka uygun olduğunu ifade etti. Tartışmanın tüm taraflarını dikkatlice inceledikten sonra, Trump yönetimi olarak, Başkan Reagan ile aynı fikirde olduğumuzu belirtiyor ve ABD'nin artık Batı Şeria'daki yerleşimlerin uluslararası hukuka aykırı olduğunu düşünmediğini açıklıyorum" demişti.

Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı resmi ajans SANA'ya yaptığı açıklamada, "Suriye Arap Cumhuriyeti’nin, Amerikan’ın işgal altındaki Filistin topraklarındaki Siyonist yerleşim birimlerine yönelik tutumunu kınayarak, işgal altındaki toprakların hukuki statüsüne aykırı ve BM kararlarına ihlal sayıldığını" ifade edildi.

Bakanlık ABD’nin tutumunu; "Siyonist varlığa sınırsız desteği ve Arap milletine düşmanlığının devam etmesi" şeklinde değerlendirdi.

Bakanlık son olarak ABD’nin tutumunun geçersiz olduğunu, Washington’un Kudüs ve işgal altındaki Suriyeli Golan’daki yaklaşımının yasal bir etkisi olmadığını söyledi.

Öne Çıkanlar