Suriye Anayasa Komitesi toplantılarına 25 Kasım’a kadar ara verildi

Suriye Anayasa Komitesi toplantılarına 25 Kasım’a kadar ara verildi
Toplantılar sonrasında açıklama yapan BM Temsilcisi Pedersen, Türkiye’ye ateşkese saygı duyma çağrısı yaptı.

Birlemiş Milletler (BM) çatısı altında 30 Ekim’de BM Cenevre Ofisi’nde başlayan 150 kişilik Suriye Anayasa Komitesi toplantıları, bir hafta süren toplantıların ardından bugün akşam saatlerinde sona erdi. Toplantıya Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi dahil edilmedi.

Bir haftalık toplantının ardından akşam saatlerinde bir basın toplantısı düzenlenerek toplantılara yönelik bilgi verildi. Basın toplantısında söz alan BM Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen, 45 kişilik anayasa kurulu sürecinin başarılı geçtiğini söyleyerek, toplantılara 25 Kasım’da devam edileceğini belirtti. Her iki tarafın da 25 Kasım’da Cenevre’de bir araya gelmeyi kabul ettiğini belirten Pedersen, bugüne kadar yapılan toplantıların her şeyden önce taraflar arasında bir güven ortamının gelişmesine ön ayak olduğunu dile getirdi.

'ATEŞKESE UYULSUN' ÇAĞRISI

Bir gazetecinin, "Bu toplantılar gerçekleştirilirken, Türkiye şiddet içeren saldırılarına devam ediyor. Köyler ve şehirlere yerle bir ediliyor, bu toplantılarda bu saldırıları kınadınız mı? Komitede yer alan Kürtlerin oranı ne?" sorusuna üzerine Pedersen şöyle konuştu: "Komite içerisinde Kürtlerin sesini açıkça duyabiliyoruz ve daha önce dediğim gibi ben de, genel sekreter de Kuzey Doğu Suriye’de yaşanan insanı duruma ilişkin açıklama yaptık. Daha önce de yaptığım gibi bir kez yine acil ateşkes çağrısı yapıyor ve yapılan ateşkese saygı duyulması çağrısı yapıyorum". (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar