Suriye'de Arap köyü bombalandı: Ölü ve yaralılar var

Suriye'de Arap köyü bombalandı: Ölü ve yaralılar var
Çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği belirtilen bombardımanda, hastaneye kaldırılan 50’yi aşkın yaralının arasında kadın, çocuk ve yaşlıların da olduğu bildirildi.

Girê Spî'de (Tel Abyad) Arap halkının yaşadığı bir köy TSK tarafından obüslerle bombalandığı iddia edildi. Çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği belirtilen saldırıda yaralanıp, hastaneye kaldırılan 50’yi aşkın kişinin arasında kadın, çocuk ve yaşlılar da olduğu belirtildi.

Türkiye'nin Kuzey Suriye'ye yönelik askeri harekatı 8'inci gününde devam ederken, yoğun bombardımana tabi tutulan bölgelerden birisi de Girê Spî oldu.

Bölgedeki gazetecilerden Mezopotamya Ajansı'ndan Nazım Daştan'ın haberine göre, TSK birlikleri tarafından yapıldığı belirtilen obüs atışlarında, Arap yurttaşların yaşadığı Eyn İsa'ya bağlı Rafha Köyü de hedef oldu.

Bombaların düştüğü köyde yaşayan bir çok sivil hayatını kaybetti, çok sayıda sivil de yaralandı. Yaralılar kaldırıldıkları Eyn İsa Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Daştan tarafından kaydedilen görüntülerde hastaneye getirilen 50’yi aşkın yaralının arasında, henüz 5 yaşındaki çocukların, kadınların ve yaşlıların da olduğu görüldü.


 
Arap köyünün bulunduğu bölgeye yönelik bombardımanın ise hala devam ettiği öğrenildi. Sağlık ekiplerinin ise, bombardıman altında köyde bulunan diğer yaralıları çıkarmaya çalıştığı belirtildi.

Öne Çıkanlar