Suriye'deki Haznevi tarikatı Antep’te külliye inşa ediyor

Suriye'deki Haznevi tarikatı Antep’te külliye inşa ediyor
Suriye merkezli Haznevi tarikatı Antep Şehitkamil'deki alevi köylerinin yanına külliye inşa edip, yayınladıkları 'İlim ve İrfan' adlı dergi etrafında örgütleniyor.

Antep’in Şehitkamil ilçesine bağlı Karpuzkaya köyü yakınlarındaki yerleşim yerine, merkezi Suriye'de bulunan Haznevi tarikatına ait külliye yapılıyor.

100 tarikat üyesinin ücretsiz olarak çalıştığı Külliye şantiyesi içinde bulunan cami ve çevresinde yükselen apartman inşaatına kimse yaklaştırılmazken, külliyenin bölgedeki Alevi nüfusun yoğun olduğu köylere yakın olması çevre halkını endişelendiriyor.

'TARİKATIN YENİ LİDERİ İNŞAAT BİTİNCE KÜLLİYEYE YERLEŞECEK' 

Sol haberin aktardığı bilgiye göre, zikir törenleri yönetmek için her yıl Türkiye’ye gelen tarikatın şeyhi Muhammed Haznevi'nin ölümünün ardından şeyh olan Muhammed Haznevi’nin oğlu Muhammed Muta Haznevi'nin inşaatın tamamlanmasının ardından külliyeye yerleşeceği iddia ediliyor.

Türkiye'de 'İlim ve İrfan' adıyla yayımladımları dergi etrafında örgütlenen Haznevi Tarikatı’nın Antep'te çok sayıda külliyelerinin olduğu da belirtiliyor.

Haznevi tarikatı, Antep'teki külliye inşaatındaki ilerlemeyi ve belediye başkanları gibi yetkililerin de katıldığı tarikat etkinliklerinin görüntülerini sosyal medya hesaplarından da paylaşıyor. (HABER MERKEZİ)

 

Öne Çıkanlar