Suriye: İdlib'den sonraki hedef Fırat'ın doğusu

Suriye: İdlib'den sonraki hedef Fırat'ın doğusu
Suriye ve Irak Dışişleri Bakanlarının ortak basın toplantısında konuşan Velid Muallim, İdlib'deki gelişmeler ile Fırat'ın doğusuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Suriye yönetiminin İdlib’den sonra Fırat’ın doğusunda kontrolü ele almayı planladığını açıkladı. Muallim, "İdlib’den sonraki hedefimiz Fırat’ın doğusu" dedi. Muallim, ‘bu bölgenin, Suriye’nin bütün diğer yerleri gibi, Suriye’nin egemenliğine dönmesi gerektiğini’ söyledi.

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Irak Dışişleri Bakanı İbrahim el Caferi ile başkent Şam'da bir basın toplantısı düzenledi.

İDLİB UYARISI YAPTI

İdlib’de Türkiye ile Rusya’nın uzlaşmasıyla kurulması planlanan silahsız bölge için cihatçılara ve diğer silahlı gruplara verilen süre bugün dolarken, Muallim’den de  konuya ilişkin bir uyarı geldi. Suriye Resmi Haber Ajansı SANA'nın haberine göre, Muallim, ‘cihatçıların Rus-Türk anlaşmasına uymaması halinde İdlib’deki durumun böyle devam edemeyeceğini’ söyledi. Muallim, "Nusra Cephesi bu anlaşmaya uymazsa, İdlib’deki mevcut durumun sürmesi karşısında sessiz kalamayız" diye konuştu.

"Şimdi Rus dostlarımıza anlaşmanın yerine getirilip getirilmediğini değerlendirmeleri için zaman vermeliyiz" diyen Muallim, Türkiye’nin ‘anlaşmaya uyulmasını sağlamasının mümkün olduğunu’ söyledi. 

İLGİLİ HABER: SURİYE'DEN BM'YE BEYAZ FOSFOR BAŞVURUSU

'BARIŞÇIL YOLU TERCİH EDİYORUZ'

Muallim, "Biz hep şunu söylüyoruz, diğer bütün vilayetler gibi İdlib’in Suriye egemenliğine dönmesi gerekiyor. Bunu barışçıl yollarla, uzlaşma ile yapmayı tercih ediyoruz ama bu yapılamazsa, başka seçenekler de var" dedi.

'İDLİB'DEN SONRA FIRAT'IN DOĞUSU'

Muallim "İdlib’in terörden kurtarılması ve devletin egemenliğine dönmesi ardından hedef Fırat Nehrinin doğu yakası olacak" dedi. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar