'Suriye Kürt Ulusal Konsey çalışmalarının önündeki tüm engeller kaldırıldı'

'Suriye Kürt Ulusal Konsey çalışmalarının önündeki tüm engeller kaldırıldı'
Özerk Yönetim İçişleri Komitesi, ulusal birlik çalışmaları kapsamında siyasi faaliyetlerinin önündeki tüm engellerin kaldırıldığını ve soruşturmanın iptal edildiğini açıkladı.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetim İçişleri Komitesi, bölgede Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD) çağrısı ile başlayan ulusal birlik çalışmalarına ilişkin açıklama yaptı.

'ENKS'İN ROJOVA'YA DÖNEREK SİYASİ ÇALIŞMALARINA BAŞLAMASININ ÖNÜNDE ENGEL KALMADI'

Bölgede QSD’nin çağrısı üzerine devam eden ulusal birlik girişimlerine dikkat çekilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Özerk Yönetim ile Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) arasında aktif bir ortaklığın kurulabilmesi amacıyla, ENKS’nin bölgede siyasi çalışmalarını yürütmesi, büro kurması, basın ya da toplumsal çalışmalarını sürdürmesi önünde hiçbir yasal engelin bulunmadığını belirtmek isteriz. Bu adım ile yeniden güven ortamının oluşmasının önündeki tüm engellerin kalkmasını amaçlıyoruz. Ayrıca, ülke dışında bulunan ENKS üyesi ve yöneticilerine ilişkin tüm soruşturma dosyaları iptal edilmiştir. ENKS üye ve yöneticilerinin topraklarına, Rojava’ya dönmelerinin ve siyasi çalışmalarını özgür bir ortamda sürdürmelerinin önünde hiçbir engelin bulunmadığını duyuruyoruz.

ÇALIŞMALARIN SONUŞLARI QSD İLE YAPILACAK TOPLANTIDA DUYURULACAK

Ayrıca, ENKS tutuklu ve kayıplarına ilişkin 15 Aralık günü ENKS’den 10 kişilik bir isim listesi teslim aldık ve QSD’ye teslim ettik. Hakikatlerin araştırılması amacıyla ortak bir komite kuruldu. Bu komitenin çalışmalarının sonucunu kısa süre içerisine ENKS ve QSD ile yapacağımız ortak toplantı ile duyuracağız." (M.A)

Öne Çıkanlar