Suriye sınırında bombalı saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Suriye sınırında bombalı saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var
Suriye-Türkiye sınırındaki Çobanbey beldesinde düzenlendiği belirtilen bombalı saldırıda en az 12 kişinin hayatını kaybettiği ifade ediliyor.

Kilis'in Elbeyli ilçesinin karşısındaki Türkiye-Suriye sınırındaki Çobanbey ilçesine düzenlenen bombalı saldırı da ilk belirlemelere göre en az 12 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde yer alan beldenin güneyinde, Çobanbey Hastanesinin yakınındaki otoparkta bekleyen bomba yüklü aracın infilak ettirilmesiyle ilk belirlemelere göre 12 sivilin hayatını kaybettiğni 28 kişinin yaralandığını duyurdu.

Patlamadan dolayı çevredeki araçlar yanarken, etrafındaki iş yerlerinin ve evlerinin ise camları kırıldı. Kasabaya giriş ve çıkışlar kapatıldı. Cerablus polisi olayla ilgili soruşturma başlattı. Olası bir başka patlamaya karşılık park halindeki araçlardan uzak duruluyor.

Suriye'nin Halep kentinin kuzeydoğusunda bulunan Çobanbey ilçesi Fırat Kalkanı operasyonu kapsamında IŞİD'in kontrolünden alınıp, ÖSO ile TSK'nin kontrolüne geçtiği açıklanmıştı.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar