Suriye yönetiminden Rojava’ya üst düzey ziyaret

Suriye yönetiminden Rojava’ya üst düzey ziyaret
Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine yönelik askeri harekatının ardından kuzeydoğu Suriye Özerk Yönetimi ile Suriye yönetimi Rusya'nın arabuluculuğunda görüşmüştü.

Suriye Devlet Başkanı Yardımcısı Ali Mamluk, bölgedeki aşiret liderleri ve ileri gelenleri ile görüşmek üzere bugün Kamışlo’ya gitti.

Rûdaw’ın haberine göre Beşar Esad’ın yardımcısı Ali Memluk bugün Rojava’nın Kamışlo kentine ulaştı. Mamluk’un bölgedeki bazı aşiret liderleri ve ileri gelenleri ile görüşeceği öğrenildi. Ancak Mamluk’unRojava Özerk Yönetimi ve Demokratik Suriye Güçleri (DSG) yetkilileri görüşüp görüşmeyeceği bilinmiyor.  

Ali Mamluk’un Rojava ziyareti hakkında Suriye hükümetinden de herhangi bir açıklama yapılmadı.

Aynı şekilde Kuzeydoğu Suriye Özerk Yönetimi de ziyaret hakkında herhangi bir açıklama yapmış değil.

Suriye Ulusal Güvenlik Bürosu Başkanı Ali Memluk, 9 Temmuz 2019’de Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın güvenlikten sorumlu yardımcısı olarak atanmıştı. Memluk’un ziyareti Türkiye’nin Rojava’ya yönelik askeri harekatının ardından Şam’dan bölgeye gerçekleşen ilk üst düzey ziyaret olma özelliği taşıyor.

ALİ MAMLUK KİMDİR?

Ali Memluk, 19 Şubat 1946'da Şam'da doğdu. Suriye Hava Kuvvetleri İstihbarat Servisi'nin kurucularından biri olan Memluk, Genel Güvenlik Müdürlüğü Başkanı olarak görev yaptıktan sonra, Beşar Esad tarafından Haziran 2005'te Ulusal Güvenlik Bürosu Başkanı olarak atadı.

Memluk 9 Mayıs 2011'den beri, Suriye’de sivil halka baskı ve şiddet uygulamalarındaki rolü nedeniyle Avrupa Birliği ve ABD tarafından yaptırımlara maruz kaldı.

Ali Memluk, 9 Temmuz 2019’de Suriye Devlet Başkanı’nın Güvenlikten Sorumlu Yardımcısı olarak atandı. (Kaynak: Rudaw) 

Öne Çıkanlar