Suruç Katliamı anmasına müdahale: Milletvekilleri hastaneye kaldırıldı

Suruç Katliamı anmasına müdahale: Milletvekilleri hastaneye kaldırıldı
Kadıköy'de toplanan kitleye polis müdahale etti. HDP'li vekil Erol Katırcıoğlu polisin sıktığı plastik mermiyle yaralandı. Biber gazı sıkılan CHP'li Sezgin Tanrıkulu da hastaneye kaldırıldı.

33 kişinin katledildiği Suruç katliamının 4. yıldönümü anmasında İstanbul Kadıköy'de bir araya gelen kitleye polis müdhale etti.

Suruç Katliamı’nın 4’üncü yıl dönümünde Kadıköy’de yapılmak istenen kitlesel yürüyüşe müdahale eden polisler, HDP Milletvekili Murat Çepni ile HDK Eş Sözcüleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Sedat Şenoğlu'nu tekmeledi. HDP İstanbul Miiletvekili Erol Katırcıoğlu da plastik mermilerin hedefi oldu. Karnından yaralanan Katırcıoğlu hastanade tedavi edilidi. CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da polisin sıktığı gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.

Saldırı sonucunda 21 kişi gözaltına alındı.

IŞİD’in 20 Temmuz 2015 tarihinde, Urfa’nın Suruç ilçesinde bulunan Amara Kültür Merkezi bahçesinde toplanan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyelerine yönelik gerçekleştirdiği katliamın 4’üncü yıldönümünde İstanbul Kadıköy’de yapılmak istenen yürüyüş polis saldırısına sahne oldu.

Suruç Aileleri’nin adalet talebiyle Halitağa Parkı’nda her ay yaptığı oturma eylemi sonrası kitle, Kadıköy Süreyya Operası önünde yapılacak açıklama için yürüyüşe geçti.

Ancak kitlenin önü polis barikatıyla kesilip, müdahalede bulunuldu. Yapılan müdahalede yürüyüş kolunun önünde bulunan HDP Milletvekilleri Murat Çepni ve Gülistan Kılıç Koçyiğit ile birlikte HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu polislerce tekmelendi.

Müdahale sırasında polisler kitlenin üzerine gaz bombası atıp, plastik mermi sıktı.

Polisin saldırısı üzerine sonrası ara sokaklardan yürüyüşlerine devam ederek Süreyya Operası önüne varan kitle, burada yine polis barikatıyla karşılaştı.

HDP ve CHP’li milletvekillerinin polis amirleri ile yaptığı görüşmelere rağmen kurulan barikat kaldırılmadı. Bu sırada kitle "Suruç için adalet herkes için adalet", "Suruç'u unutma unutturma", "Katillerden hesabı gençlik soracak" sloganları attı.

Sık sık kurulan polis barikatına yüklenen göstericilerin yürümekte kararlı olması üzerine polisler yürüyüşün sonlandırılacağı Mehmet Ayvalıtaş Parkı'na giden sokakları da bariyerlerle kapattı. Bu bariyerleri kaldırmak istedikleri sırada bir kez daha polis müdahalesi yaşandı. Yapılan müdahaleden çevredeki esnaf da etkilendi.

Atılan gaz bombalarından dolayı çevredeki çok sayıda kişi fenalık geçirdi. Bu müdahale ile ara sokaklara dağılan göstericiler taşlarla polise karşılık verdi.

EROL KATIRCIOĞLU'NA PLASTİK MERMİ SIKILDI

HDP İstanul Milletvekili Erol Katırcıoğlu da polisin plastik mermisinden dolayı yaralandı. Katırcıoğlu’nun karnına plastik mermi isabet etti. 21 kişi gözaltına alındı.

Katırcıoğlu, müdahalenin ardından hastaneye gitti. Sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyen Katırcıoğlu, polisler tarafından hedef alındığını söyleyerek, "Yakından ateş ettiler. Hedef alındım. Üç tane plastik mermi üst üste sıktılar…" dedi.

Biber gazı sıkılan kitlenin arasında CHP Miiletvekilleri Onursal Adıgüzel ve Sezgin Tanrıkulu da bulunuyordu.

Biber gazından etkilenen Sezgin Tanrululu da hastaneye kaldırıldı.

Polisin müdahale ettiği kitleden 21 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınarak Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülenlerin isimleri şöyle:

(HABER MERKEZİ/MA) 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar