Suudi iş insanları Türkiye'yi boykot kampanyası başlattı

Suudi iş insanları Türkiye'yi boykot kampanyası başlattı
Kampanya sosyal medyada yürütülüyor. Boykot çağrısı yapılan markalar paylaşıldı.

Bir grup Suudi iş insanı, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinin ardından Türkiye'nin aldığı tavra karşı, bazı markaların boykot edilmesi ve Türkiye'ye seyahat edilmemesi için sosyal medyada kampanya başlattı.

Twitter'da, boykot kampanyası etiketiyle dünden itibaren saatler içinde on binlerce tweet atıldı. Suudi Arabistan'ın yanı sıra diğer Körfez ülkelerinden kullanıcılar da tartışmaya katıldı.

Türkiye'yi, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ı, Kaşıkçı cinayetine dahil etmeye çalışmakla suçlayan Twitter profilleri, bu tartışmada da boykota en fazla destek verenler oldu. Bu kullanıcılar Türkiye'yi de İran gibi bir düşman olarak gördüklerini yazdı. Twitter'da boykot çağrısı yapılan Türkiye markaları da paylaşıldı.

"BAZILARI DA DALGA GEÇTİ"

Bazı Twitter kullanıcıları ise turizm için Türkiye'ye gitmeme çağrısı yapan boykotçularla dalga geçti ve bunun anlamsızlığından bahsetti. Bu kullanıcılar, Twitter'daki boykot paylaşımlarının arkasında bot hesaplar olduğunu öne sürdü.

Boykota destek veren hesaplar, turistlerin gitmemesi gerektiğini savunarak Türkiye'de Araplara yönelik saldırılar olduğu öne sürülen videolar paylaştı. (BBC) 

Öne Çıkanlar