Suudi Prens'ten petrol çıkışı: İran'la savaş fiyatları yükseltir

Suudi Prens'ten petrol çıkışı: İran'la savaş fiyatları yükseltir
Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman, dünyanın İran'ı kontrol edecek adımlar atmaması halinde petrol fiyatlarının hayal bile edilemeyecek seviyelere çıkacağını söyledi.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, dünyanın İran'ı kontrol altında tutmaya yönelik adımlar atmaması halinde 'petrol fiyatlarının hayal bile edilemeyecek seviyelere yükseleceğini' söyledi.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Suudi Arabistan ile İran arasında çıkacak olası bir savaşın küresel ekonomiyi yerle bir edeceğini ifade eden Prens Muhammed, iki hafta önce Suudi Arabistan'ın petrol tesislerine düzenlenen saldırılardan da Tahran yönetimini sorumlu tuttu.

ABD ve İngiltere de Suudi Arabistan'a düzenlenen saldırılardan İran'ı sorumlu tutmuş, Tahran ise iddiaları reddetmişti.

Muhammed bin Selman, "Eğer dünya İran'ı engellemek için güçlü ve kararlı adımlar atmazsa küresel çıkarları tehdit eden yeni eylemler göreceğiz. Petrol arzı sekteye uğrar, fiyatlar görülmemiş seviyelere çıkar" diye konuştu.

Ortadoğu'nun küresel enerji arzının yüzde 30'unu barındırdığını vurgulayan Veliaht Prens Muhammed, "Küresel ticaretin yüzde 20'si bu bölgeden geçiyor. Küresel ekonominin yüzde 4'ünü de Ortadoğu üretiyor" dedi.

Veliaht Prens, "Tüm bunların durma noktasına geldiğini düşünün... Bu küresel ekonominin yerle bir olması anlamına gelir. Etkiler sadece Suudi Arabistan ya da Ortadoğu ülkeleri ile sınırlı kalmaz" uyarısında bulundu.

Öne Çıkanlar