Taliban, Afganistanlı kadın voleybol oyuncusu Mahjabin Hakimi'yi katletti

Taliban, Afganistanlı kadın voleybol oyuncusu Mahjabin Hakimi'yi katletti
Afganistan genç kadın milli voleybol takımında forma giyen Mahjabin Hakimi, Kabil'de Taliban tarafından kafası kesilerek öldürüldü.

İranlı gazeteci Muhtar Vefayi’nin Independent Farsça’daki haberine göre, Afgan kadın milli voleybol takımının teknik direktörü, Taliban'ın Ağustos ayında kontrolü tamamen ele geçirmesinden önce takımdan yalnızca iki kişinin ülkeden kaçabildiğini söyledi. Mahjabin Hakimi, kaçmayı başaramayan birçok kadın sporcudan biriydi. Habere göre Taliban şimdi diğer kadın sporcuların peşinde.

Afgan kadın milli voleybol takımının, güvenlik için haberde Suraya Afzali adını kullanan antrenörlerinden biri Independent Farsça’ya yaptığı açıklamada, Mahjabin Hakimi adlı kadın voleybolcunun Ekim ayının başlarında Taliban tarafından öldürüldüğünü, ancak ailesinin konuşmaması için tehdit edilmesinden ötürü kimsenin bu korkunç cinayetten haberdar olmadığını söyledi.

Eşref Gani hükümetinin çöküşünden önce Kabil Belediyesi Voleybol Kulübü’nde oynayan Mahjabin, kulübün yıldız isimlerindendi. Bundan birkaç gün önce, kafası kesilmiş halde göründüğü fotoğrafları bir anda sosyal medyada yayıldı.

Independent Farsça’ya konuşan Afzali, "voleybol takımının bütün oyuncuları ve ülkedeki diğer tüm kadın sporcular büyük bir umutsuzluk ve korku içinde; hepsi ya ülkeden kaçmak ya da yeraltında yaşamak zorunda bırakıldı." dedi.

Afganistanlı yönetmen ve Afgan Sinemacılar Derneği’nin ilk kadın başkanı Sahra Kerimi, Twitter hesabından olaya tepki gösterdi: "Eğer Jabin azınlık olmasaydı, Hazara kabilesinden bir kız olmasaydı, Şii olmasaydı, öncü bir sporcu olmasaydı, kadın olmasaydı belki yine yalnız yaşamaya devam edecekti, ancak hayatta olacaktı. Ne muhteşem insanlarımız var! Kahrolsun Taliban, kadın düşmanı Taliban!" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar