Tarikat kursunda 9 yaşındaki çocuğa istismar

Tarikat kursunda 9 yaşındaki çocuğa istismar
Hasan Hoca İlim Vakfı’nın kaçak kuran kursunda 9 yaşındaki çocuğa Ebubekir Karadaş tarafından cinsel istismarda bulunuldu. Kaymakamlık ‘üzücü olay’ dediği istismarı doğruladı.

Antep’in Oğuzeli ilçesinde yaşayan ilkokul öğrencisi 9 yaşındaki B.E.K. ile ablası, anne-babalarının ayrılması ve babalarının cezaevine girmesi üzerine Kadiri tarikatına ait Hasan Hoca İlim Vakfı’nın yatılı Kuran kursuna verildi.

İlçeye bağlı Körkün Mahallesi'nde, 2 gün önce jandarmaya başvuran H.K., torunu B.E.K.'ya gittiği yatılı eğitim yurdunda, vakıfta öğrenci sorumlusu olarak görev yapan 24 yaşındaki Ebubekir Karadaş'ın cinsel istismar uyguladığı ihbarında bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma, Karadaş'ı gözaltına aldı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Karadaş tutuklandı.

‘İLK DEFA OLDU’

İfadesinde "Yaşımın büyük olması nedeniyle bana hoca derler. Ben yatılı talebelerin ihtiyaçlarıyla ilgileniyorum. Bu iş için aylık 200-300 TL alıyorum. Ben de yatılı kalıyorum. Böyle bir olay ilk defa meydana gelmiştir. Olay bir anda gerçekleşti. Daha önce planlamadım" dedi.

KURS BİNASI MÜHÜRLENDİ

Olayla ilgili yazılı açıklama yapan Oğuzeli Kaymakamlığı eğitim verilen yerin kaçak olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Konu ile ilgili yapılan incelemede şüpheli E.K. ivedilikle gözaltına alınarak gerekli adli tahkikat tamamlanmış ve çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.

Olayın geçtiği yerle ilgili yapılan araştırmada; eğitim verilen yerin kaçak olarak faaliyet sürdürdüğü, yaz döneminde kullanıldığı, çocukların barınma ve iaşe işlemlerinin yürütülmesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden talepte bulunulmadığı ve diğer resmi kurumlardan alınmış herhangi bir izinlerinin olmadığı belirlenmiştir.

Mülki amirin onayıyla, ilgili kurumlar, öğrencileri ailelerine sorunsuz bir şekilde teslim edilmesini sağlamış ve bahse konu bina mühürlenerek faaliyetine son verilmiştir.

Olayla ilgili adli ve idari soruşturma devam etmekte olup, üzücü olayın konusu hassasiyetle takip edilmektedir."

CHP'Lİ İSİMDEN AÇIKLAMA

İleri Haber'de yer alan habere göre CHP’li Gaziantep Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Uğur Kalkan ise konuyla ilgili olarak dikkat çeken bir açıklama yaptı. CHP'li Kalkan, "Herkes çocuğunu, torununu gönderdiği yerlere dikkat etsin" dedi.

CHP'li Uğur Kalkan'ın açıklaması şu şekilde:

"Gaziantep'in Oğuzeli ilçesindeki Hasan Hoca Ilim Yayma Vakfı'nda 9 yaşındaki bir erkek çocuğu, görevli tarafından cinsel istismara uğradı.

Gaziantep'in böyle bir olayla anılmasından dolayı maalesef üzüntü duyuyorum. Ama bu konuyu da herkesin bilmesi lazım ki, bu konuda herkes çocuğunu, torununu gönderdiği yerlere dikkat etsin. Bu yurtla ilgili denetimler ne zaman yapılmıştır? Kimler denetlemiştir? Bunların da sorgulanması lazım. Yine bu kişi aylık gelirini 200 Lira olarak belirtmiştir. Bu kişi o vakıfta bu şartlarda nasıl çalışmaktadır? Yoksa herhangi bir kaydı olmadan gönüllü mü çalışmaktadır? Bu üzücü olay nedeniyle Gaziantep'teki bu tarz yerlerin bir kez daha denetimden geçirilmesi gerekmektedir. Umarım bir daha şehrimizde ve ülkemizde böyle bir olay yaşanmaz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar