Tariş ihalesine karşı belediye önünde eylem

Tariş ihalesine karşı belediye önünde eylem
Kuşadası’ndan Aydın Büyükşehir Belediyesi önüne gelen Kuşadalılara Aydınlılar da destek oldu.

ARTI GERÇEK -  Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Kuşadası Tariş arsasında ihaleye çıkmasına karşı 9 Ocak’tan bu yana arsa önünde nöbet tutan Kuşadalılar, ihale tekliflerinin verildiği bugün belediye önünde toplanarak basın açıklaması yaptı.

Kuşadası’ndan Aydın Büyükşehir Belediyesi önüne gelen Kuşadalılara Aydınlılar da destek oldu.

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Nisan 2016’da yaklaşık 25 Milyon liraya satın aldığı Kuşadası Tariş arsasında 29 yıllığına yap-işlet-devret özelleştirme yöntemi ile yoğun yapılaşma için 14 Ocak 2020’de ihale yapmak üzere düğmeye bastığını 8 Ocak’ta açıklamıştı. 

İhalenin kentte duyulması kentte infiale yol açmış ve 9 Ocak’tan itibaren Kuşadalılar her gün Tariş arsası önünde Saat 15.oo-16.oo arası nöbete başlamıştı. Aydın Büyükşehir daha sonra ise ihaleyi 17 Ocak’ta yapacağını açıkladı.

Projede; 22.5 metre yüksekliğinde geniş tabanlı bir hizmet binası, kafe-restoranlar, otopark ve kent meydanı görülüyor.

10 Ocak’ta Kuşadası Tariş arsası önünde Kuşadası Kent Parlamentosu olarak yapılan basın açıklamasında; "imar plan değişikliği ile ilgili açtığımız dava sürerken, rant hırsıyla yoğun bir inşaat projesi Kuşadası halkına dayatılıyor. Rahatça yürümenin bile mümkün olmadığı sahil şeridindeki böyle bir alana otopark yaparak trafiği birkaç kat daha yoğunlaştırmak şehircilik ilkelerine aykırıdır. Kuşadası halkı Tariş arsasında yapılaşmasız yeşil alan istiyor. Bu alanda yapı yoğunluğu üst düzeydedir. Tariş arsası eski futbol sahası ile birlikte yeni bir sahil düzenlemesi içinde planlanmalıdır" denildi.

KUŞADALILAR AYDIN BÜYÜKŞEHİR ÖNÜNDE

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin son olarak "14 Ocak’ta ihale teklifleri alacağız ve ihaleyi 17 Ocak’ta yapacağız" açıklaması üzerine Kuşadalılar bugün Saat 10.00’da Büyükşehir Belediyesi önünde toplandı. "Kuşadası halkı Tariş arsasında yapılaşmasız yeşil alan istiyor" ve "Tariş ihalesi iptal edilsin" pankartları ile belediye önünde toplanan Kuşadalılara Aydın’dan da destek verildi.

Burada yapılan açıklamada; 

"Kuşadası Tariş arsasının ABB tarafından yap-işlet-devret özelleştirme yöntemiyle 29 yıllığına ihaleye çıkacağını 8 Ocak günü öğrenen biz Kuşadalılar, o günden bu yana Tariş önünde Saat 15.oo-16.oo arası nöbetteyiz. 

Kuşadası merkezinde Kasım Yaman Parkı dışında yeşil alan kalmamıştır. Bizler Kuşadası’nda yaşayan insanlar Tariş alanında yapılaşmasız yeşil alan istiyoruz. Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Kuşadası Belediyesi sosyal demokrat değerlere uygun karar alsın istiyoruz. Kamu gücüne sahip Aydın Büyükşehir Belediyesi ‘ben yaptım oldu’ dayatmasından, Tariş alanı için özelleştirme uygulamasından vazgeçsin istiyoruz. 

'BAŞKA BİR KUŞADASI MÜMKÜN'

Tariş alanında yapılaşmasız yeşil alan istemimiz ile Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 11 Temmuz 2019’da yap-işlet-devret yöntemiyle aldığı ihale kararına itiraz etmiştik. Şimdi de 17 Ocak’ta yapılacağı duyurulan ihalenin derhal durdurulmasını istiyoruz. Kuşadası’nda nefes alan, gelecek nesillere burasının yeşil alan bırakılmasını isteyen çevreye duyarlı Kuşadalılar olarak ihalenin derhal iptal edilmesini istiyoruz. Başka bir Kuşadası mümkün" denildi.

Yapılan basın açıklamasında; "Tariş ihalesi iptal edilsin, Tariş yeşil alan olmalıdır, Kuşadası Tariş'e sahip çıkıyor, Bu daha başlangıç mücadeleye devam" sloganları atıldı.

Öne Çıkanlar